UZNEMIRUJUĆI SNIMAK, MIGRANT UPAO LJUDIMA U STAN: Izvadio nož i napao čoveka, ODJEKUJU URLICI! Šveđani ga mizerno kaznili (VIDEO)
Foto: Instagram/srbjournal

incident šokirao švedsku

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK, MIGRANT UPAO LJUDIMA U STAN: Izvadio nož i napao čoveka, ODJEKUJU URLICI! Šveđani ga mizerno kaznili (VIDEO)

Planeta -

U stravičnom incidentu koji se dogodio u maju ranije ove godine, jedan muškarac popeo se na balkon i razbio prozor od stana.

Uznemirujući incident dogodio se u opštini Nibro u Švedskoj gde je počinilac, kako prenosi tamošnji portal, imao za cilj da se suoči sa ženom koja je na neki način povezana sa drugim muškarcem.

Situacija je brzo eskalirala nakon što je provalnik više puta odbijao zahteve da napusti stan. On se vratio kasnije tog dana, noseći merdevine uz pomoć kojih se popeo na balkon.

Švedska
foto: Instagram/srbjournal

Čovek koji živi u ovom stanu je na snimku zabeležio dramu koja se odvijala. Napadač je u jednom trenutku dok je bio na merdevinama naglo napravio iskorak u njegovom pravcu, nateravši ga da se instinktivno povuče unazad. Posledica ovog pokreta bila je rana na vratu i ruci. Nakon detaljnijeg pregleda, bilo je jasno da su povrede posledica oštrog predmeta koji je izazvao krvarenje. Kada je ušao u stan, sačekao ga je jeziv prizor – provalnik koji maše nožem. Provalnik se na balkonu nije zaustavio, već je uzeo veliki kamen ili ciglu i razbio staklo na vratima.

Procena situacije od strane okružnog suda favorizovala je verodostojnost priče stanara. Dokazi su bili ubedljivi – napadač je zaista prešao preko balkona i snimak nije ostavljao sumnju da je upotrebljen nož. Sud je zaključio da su povrede na vratu i šaci muškog stanara od noža koji je počinilac imao kod sebe.

Zanimljivo, počinilac je priznao da je razbio prozorsko staklo i ušao u stan, pripisujući te postupke svom unutrašnjem „glasu”. Isti glas ga je, navodno, naterao da preti muškarcu koji živi u tom stanu.

Sudskom ocenom je utvrđeno da počinilac ove radnje nije izvršio upad i napad na čoveka pod uticajem težeg psihičkog poremećaja. Procenom je konstatovano da ga u vreme pregleda nije zahvatio nikakav psihički poremećaj.

Švedska
foto: Instagram/srbjournal

Pošto je u svom dosijeu sakupio 16 odvojenih osuda, prestupnik je već bio osuđen na uslovnu kaznu u maju 2023. zbog napada i protivpravne pretnje. Kasnija zakonska kazna uključivala je dve godine zatvora zajedno sa deportacijom. Presudom je takođe predviđena desetogodišnja zabrana povratka u Švedsku.

Kurir.rs/Krimfup.se

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track