PUTNIK (36) POGINUO DOK SU GA GURALI S BRODA: Šokantni detalji tragedije u Pireju, uhapšeni kapetan i posada (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)
Foto: Printscreen/twitter

PUTNIK (36) POGINUO DOK SU GA GURALI S BRODA: Šokantni detalji tragedije u Pireju, uhapšeni kapetan i posada (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Planeta -

Kapetan i posada trajekta "Plavi horizont" uhapšeni su zbog incidenta u Pireju, gde je 36-godišnji muškarac tragično nastradao dok je pokušavao da se ukrca na brod koji je trebalo da otplovi za Krit.

Nesreća se dogodila na relaciji Pirej - Iraklion, a nesrećni čovek je pokušao da se ukrca, ali je posle sukoba sa osobljem trajekta pao u more i udavio se. Grčki portal "Prototema" objavio je video koji oduzima dah i baca novo svetlo na večerašnju tragediju.

Na snimku se vidi muškarac koji pokušava da se ukrca na brod dok posada trajekta Plavi horizont odvezuje kanap. On sustiže i penje se na ulaznu rampu broda koji je započeo manevar isplovljavanja, ali još nije napustio pristanište.

Tu dolazi do sukoba sa osobljem Plavog horizonta koji su ga izgurali sa broda. Nesrećni čovek pokušava da ostane na ulaznoj rampi i da se popne na brod kako bi otputovao u Iraklion, ali ga dvojica članova posade ponovo silovito guraju da bi ga izbacili sa broda.

Čovek gubi ravnotežu, pada u more i bori sa talasima. Nepoznato je da li je udario u glavu ili neki drugi deo tela prilikom pada. Nešto kasnije izvučen je mrtav dok brod "Plavi horizont" plovi ka Heraklionu kao da se ništa nije dogodilo.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pomorstva, očekuje se da će centralna lučka uprava Pirej u okviru preliminarne istrage dobiti izjave o incidentu, od očevidaca i posade.

Kako je preneo ERT, kompanija će promeniti posadu i brod će ponovo krenuti za Krit kada se popune depoziti putnika.

Kurir.rs//Prototema, ERT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track