ZA RUSE JE RAT PITANJE OPSTANKA, BIĆE SPREMNI NA SVE DA POBEDE! Zapad je potcenio odlučnost Moskve da brani svoje teritorije!
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY, Shutterstock

ZA RUSE JE RAT PITANJE OPSTANKA, BIĆE SPREMNI NA SVE DA POBEDE! Zapad je potcenio odlučnost Moskve da brani svoje teritorije!

Planeta -

Zapad nije očekivao odlučnost ruske vojske da brani svoje teritorije u sukobu u Ukrajini, rekao je bivši američki marinac Brajan Berletić u intervjuu bivšem britanskom poslaniku i šefu Radničke partije Velike Britanije Džordžom Galovejem na svom Jutjub kanalu, prenele su RIA Novosti.

„Zapad ima veoma lošu naviku i ponavljali su je tokom čitave ove konfrontacije sa Rusijom i pre nje – potcenili su odlučnost Rusa“, ​​rekao je ekspert.

On je napomenuo da je za Ruse, za razliku od zapadnih sponzora Kijeva, ovaj sukob pitanje opstanka, pa će biti spremni na sve da pobede.

„Bili su iznenađeni da je odbrana na jugu, u Zaporožju, toliko strašna da se ruska vojska drži, bori i pobeđuje ukrajinske snage obučene i naoružane od strane Severnoatlantske alijanse, koja je trebalo lako da ih porazi“, rekao je bivši marinac.

Ukrajinske trupe su 4. juna počele napredovanje u pravcu južno-Donjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom vojnom opremom.

Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 66 hiljada ljudi i 7600 komada oružja za nekoliko meseci ofanzive, a da nisu postigle svoje ciljeve ni u jednom pravcu.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track