NEĆE BITI RATA DVE SUPERSILE! Bivši američki obaveštajac: Mi ne možemo da pobedimo u ratu protiv Rusije šta god da učinimo!
Foto: Printscreen Youtube

NEĆE BITI RATA DVE SUPERSILE! Bivši američki obaveštajac: Mi ne možemo da pobedimo u ratu protiv Rusije šta god da učinimo!

Planeta -

Američka vojna komanda neće dozvoliti sukob protiv Rusije jer oni shvataju do kakvih će posledica to dovesti, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

U svom podkastu bivši američki obaveštajac i inspektor UN Skot Riter polemiše sa američkim novinarom Takerom Karlsonom, koji je prošle nedelje naveo da će demokrate, koje su na vlasti u SAD, pokrenuti 2024. godine rat protiv Rusije kako bi sprečile poraz na predsedničkim izborima.

"Takva teza proističe iz toga što SAD mogu da pobede. Međutim, mi ne možemo da pobedimo u ratu protiv Rusije, ni sa običnim naoružanjem, ni sa nuklearnim, šta god da učinimo. Zato je glupo da se govori i o samoj mogućnosti žestokog sukoba", rekao je Skot Riter.

Dodao je da takav razvoj događaja neće dopustiti američka vojna komanda, koja razume do kakvih bi posledica doveo sukob između Rusije i SAD.

"Neće biti žestokog rata, jer generali znaju da ne mogu da pobede", dodao je on.

Bivši američki obaveštajac je naveo da Taker Karlson ništa ne zna o ratu. Riter mu je predložio da se sledeći put konsultuje sa ljudima koji poznaju tu temu, na primer, sa bivšim savetnikom ministra odbrane Daglasom Mekgregorijem, koji je radio u administraciji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track