MAJKA I ĆERKA ODSELE U HOTELU S 4 ZVEZDICE NE SLUTEĆI HOROR: Počele da povraćaju krv, odvezli ih u bolnicu, pa čule JEZIVU ISTINU
Foto: Shutterstock

tokom boravka u maroku

MAJKA I ĆERKA ODSELE U HOTELU S 4 ZVEZDICE NE SLUTEĆI HOROR: Počele da povraćaju krv, odvezli ih u bolnicu, pa čule JEZIVU ISTINU

Planeta -

Više od 70 turista iz Velike Britanije iznelo je tvrdnje da su dobili parazitsku infekciju tokom boravka u hotelu sa četiri zvezdice u Maroku i da su bili do te mere bolesni da su povraćali krv, piše Daily mail.

Svi turisti su boravili u hotelu u Marakešu tokom leta i jeseni 2022. godine.

Naime, gosti su prijavljivali da su toaleti na bazenu prekriveni fekalijama i povraćkom nakon čega je mnogima dijagnostikovana ešerihija koli, salmonela i kriptosporidioza.

bolnica, ameba
foto: Shutterstock, Shutterstock/Kateryna Kon

Jedna od onih koji su oboleli bila je i Čelsi Hejgan (29) i njena ćerka Darsi (6) iz Englsija, na severu Velsa. Čelsi je počela da povraća krv i prevezena je u bolnicu gde joj je dijagnostikovana kriptosporidioza. parazitska infekcija koja se putem kontaminirane vode prenosi na ljude.

Nakon godinu dana, Čelsi, inače dizajnerka, i dalje ima dijareje i blagi gastritis.

Čelsi i Darsi su bile u Maroku u periodu od 9. do 16. septembra prošle godine. Kod deteta su simptomi počeli onog dana kada su se njih dve vratile u Veliku Britaniju. Prve simptome majka je osetila 24. septembra.

- Kada je Darsi bilo loše, pomislila sam da je do vrućine na odmoru, ali posle nekoliko dana je završila u bolnici jer joj nije bilo nimalo bolje. Bilo je grozno videti moju devojčicu u tom stanju. Potom sam se i ja razbolela, nisam mogla da verujem koliko mi je bilo loše. Nikada do tada nisam osetila takve bolove u stomaku. Skoro ceo dan u bolnici sam povraćala. Otkriće da imam gastro infekciju bilo je veliki šok i nije nešto što očekujete čim ste se vratili sa odmora.

bolnica, bolesnik, bolnička soba, bolnički krevet
foto: Shutterstock, Ilustracija

- Ipak, kad malo bolje razmislim, higijena u rizortu nije baš odgovarala standardima takvog hotela. Sećam se da je sirovo meso stajalo pored obrađenog, a ljudi su rukama uzimali hranu.

- Godinu dana kasnije ne osećam se 100 odsto zdravo. Iako znam da ne mogu da promenim ono kroz šta smo prošle, ipak želim odgovore, osećam da je to najmanje što zaslužujemo.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track