ISTRČAO NA ULICU BOS I BEZ MAJICE A OVO NE ISPUŠTA IZ RUKU: Fotografija muškarca posle zemljotresa u Maroku ostavlja bez teksta
Foto: EPA/Jalal Morchidi

zemljotres napravio katastrofu

ISTRČAO NA ULICU BOS I BEZ MAJICE A OVO NE ISPUŠTA IZ RUKU: Fotografija muškarca posle zemljotresa u Maroku ostavlja bez teksta

Planeta -

Snažan zemljotres pogodio je marokanske planine Visoki Atlas usmrtivši najmanje 632 ljudi, dok je 329 povređeno, saopštila je marokanska državna televizija.

Prvi izveštaji sa terena kažu da postoje velike poteškoće u dolasku do udaljenih sela u planinama Atlas koja su teško pogođena zemljotresom.

Procenjuje se da će proći dani pre nego što spasioci stignu do sela čije su zgrade uglavnom stare.

Očekuje se da će broj žrtava još više rasti nakon zemljotresa koji je pogodio trećinu zemlje.

Među fotografijama posledica zemljotresa koje kruže društvenim mrežama, pojavila se i jedna koja je neke potpuno iznenadila.

Na toj fotografiji koja se deli društvenim mrežama, vidi se mladić bez majice koji je napustio svoj dom tokom zemljotresa. On nije imao vremena da uzme papuče ili cipele tokom bekstva na sigurno, ali je sa sobom, izgleda, poneo ono što smatra najvrednijim - svoj plejstejšn.

"Spasavaš ono što ti najviše znači", "On zna svoje prioritete", neki su od komentara ispod ove fotografije.

Podsetimo, zemljotres je bio na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, i na udaljenosti od 72 kilometra jugozapadno od Marakeše, prenosi RTS.

Stanovnici Marakeša, najbližeg velikog grada epicentru, rekli su da su se neke zgrade srušile u starom gradu, koji je pod zaštitom Uneska, a lokalna televizija je prikazala slike srušene minarete džamije sa ruševinama koje leže na smrskanim automobilima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track