"PRIGOŽIN ŽIV I ZDRAV"! RUSKI DOKTOR "OTKRIO GDE JE ŠEF VAGNERA": Tvrdi da je Putin teško bolestan i da ima "DVA DVOJNIKA"!
Prigožin pre dve decenije, Foto: Kremlin.ru / WillWest News / Profimedia

šok!

"PRIGOŽIN ŽIV I ZDRAV"! RUSKI DOKTOR "OTKRIO GDE JE ŠEF VAGNERA": Tvrdi da je Putin teško bolestan i da ima "DVA DVOJNIKA"!

Planeta -

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je Viktora Truhina (59), glavnog doktora ruskog predsednika Vladimira Putina, glasi vest koja je danas obišla planetu! Dok se iščekuju vesti o njegovoj sudbini, jedan drugi doktor, Valerij Solovej, za kog se govori i da je teoretičar zavere, dao je šok izjave!

Danas se munjevito pronela vest da je doktor Solovej rekao da je Jevgenij Prigožin „živ i zdrav“ i da boravi na karipskom rajskom ostrvu Margarita. Navodno takođe tvrdi da je Vladimir Putin neizlečivo bolestan i da su sva trenutna pojavljivanja predsednika Kremlja od "strane dva dvojnika pod kontrolom tajnih službi".

Ukrajinska vojna obaveštajna služba ove nedelje je istakla mogućnost da je Jevgenij Prigožin ostao živ.

Agencija je saopštila da ne može da potvrdi njegovu smrt.

Vladimir Putin
foto: AP Mikhail Metzel copy, Printskrin / You Tube

On je u Venecueli

- Obećao sam da ću reći gde je Jevgenij Prigožin. On je u Venecueli, koliko ja znam, nalazi se na ostrvu Margarita - izjavio je Solovoj, za koga neki misle da je teoretičar zavere.

Solovoj je tvrdio da su njegovi izvori rekli da je Prigožin upozoren na predstojeću avionsku nesreću i da mu je dat rutu da izbegne da bude u avionu.

- Jevgenij Prigožin je upozoren na njegovo ubistvo... da će njegov avion biti uništen. Oni su razvili „trik“ koji smo mi primetili. Kada su Vagnerovi ključni komandati poginuli, Prigožin je ostao živ - dodao je Solovoj.

On je tvrdio da je sklopljen dogovor koji uključuje Putina i njegovog predsedničkog šefa bezbednosti Nikolaja Patruševa, sekretara Saveta bezbednosti Rusije.

Grob Prigožina
Grob Prigožina foto: EPA/Stringer

Putina čeka njegova vojska od 5.000 plaćenika

Solojev je objasnio da je Prigožinu naređeno da se pritaji, ali bi mu moglo biti dozvoljeno da se vrati nakon Putinove smrti da predvodi snage od 5.000 Vagnerovih plaćenika koji će ostati naoružani i spremni za upotrebu u slučaju predstojeće bitke između konkurentskih klanova za konačnu vlast.

- Dogovorili su se o saradnji u kritičnoj situaciji. To znači da Prigožin za sada ostaje skriven, dok do 5.000 plaćenika može biti ponovo pod njegovom kontrolom. Ovi borci bi trebalo da se koriste kao eskadroni smrti, da se otarase onih koji će pokušati da se odupru (novoj vladajućoj) koaliciji (povezanoj sa Patruševom) - objasnio je doktor.

Vladimir Putin
foto: EPA Mikhael Klimentyevsputnikkreml

Tvrdio je da se Prigožinova imovina, uključujući dijamante, zlato i gotovinu, deli sa jednom sedminom koju je zadržao Prigožin, a ostatak ide „strukturama koje kontroliše porodica Vladimira Putina“.

Putin koristi dvojnike, teško je bolestan

Pravi Putin je bolešljiv i možda neće preživeti jesen, znaju njegovi lekari, tvrdi on. Dva dvojnika se koriste za sve veći broj nastupa.

- Putinovog dvojnika, tačnije dva dvojnika, kontroliše Federalna služba zaštite (FSO) - rekao je on.

Ukrajinska vojna obaveštajna agencija GUR saopštila je ove nedelje da bi mogla da potvrdi smrt vojnog komandanta Vagnera Dmitrija Utkina (53) i drugih figura plaćeničke vojske u padu aviona Embraer Legaci 600 u regionu Tver, ali je odbila da to učini zbog Prigožina.

- Moramo da operišemo sa potvrđenim činjenicama, još treba da sačekamo. Jednostavno ću se fokusirati na činjenicu da možemo da potvrdimo smrt Utkina i nekoliko drugih Prigožinih saradnika - rekao je portparol agencije.

Telegram kanal "Brif" je saopštio da je Rusija poverila sve detalje avionske nesreće u kojoj je, kako se navodi, poginuo vojskovođa.

Prema saznanjima upućenih, slučaj pada aviona Embraer klasifikovan je kao "tajna", a uspostavljena je posebna kontrola nad materijalima slučaja, tako da nijedna informacija ne može neovlašćeno procuriti u medije, rečeno je u izveštaju.

Prigožin uživa

- Prigožin uživa u životu u veoma dobrom odmaralištu - završio je Solojev.

Nakon vazdušne nesreće, ostaci vojskovođe identifikovani su DNK analizom, tvrdile su tada ruske vlasti.

Bliski saradnik Prigožina, Maksim Šugalej rekao je da je siguran da je Prigožin - čija je sahrana održana u Sankt Peterburgu - mrtav, ubijen od strane elemenata u Rusiji ili inostranstvu.

- I ja sam dugo ćutao, ali sada želim da pišem o tome šta osećam. Moje misli mogu izgledati kontroverzno za neke… Dakle, prvo pitanje koje postavljaju apsolutno svi je: da li je živ ili nije živ? Za mene je odgovor nedvosmislen — Prigožina više nema! - rekao je Šugalej.

(Kurir.rs / Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track