"JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA POZVALA PUTINA, A ONDA URADILA OVO" Antonović o planovima Briksa: Sve je išlo SUPROTNO OD OČEKIVANOG!
Ratomir Antonović o ciljevima Briksa, Foto: Shutterstock, Kurir tv

kurir tv

"JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA POZVALA PUTINA, A ONDA URADILA OVO" Antonović o planovima Briksa: Sve je išlo SUPROTNO OD OČEKIVANOG!

Planeta -

Stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović gostovao je u emisiji "Puls Srbije" Kurir televizije u razgovoru sa predsednikom Centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku Zoranom Spasićem kod voditelja Miloša Anđelkovića, povodom Samita Grupe 20, održanu u Nju Delhiju, a podržala ju je i Rusija.

Ratomir Antonović
foto: Kurir TV

Antonović je istakao da je sam ton konferencije išao u smeru suprotnom od očekivanog. Ideja, kako je rekao, nije bila da se osudi Rusija, iako predstvnici Rusije i Kine nisu bili na toj konferenciji, a da je cilj Samita G20 da se nađe zajedničko rešenje.

- Ipak, nije da u potpunosti nije bilo osude. Kritika Rusiji je upućena kroz komentar o ugroženosti teritorijalnog integriteta Ukrajine. Korisne stvari ove konferencije je uspostavljanje bolje komunikacije EU i ostalog dela sveta, kao što je Indija i Bliski Istok. Na tim pitanjima je bio fokus, a rusko-ukrajinska kriza bila je u drugom planu - rekao je Antonović.

02:07

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA POZVALA JE PUTINA, A ONDA URADILA OVO Antonović o planovima Briksa: Sve je išlo SUPROTNO OD OČEKIVANOG!

Afrika danas, prema mišljenju Antonovića može da se razvija geostrateški, a kada je reč o afričkim zemljama, one kao kolonije evropskih zemalja, nikada nisu bile pod uticajem Istoka.

- Južnoafrička Republika je ponudila gostoprimstvo predsedniku Rusije, pa je taj poziv povukla. U uticaju EU na Afriku ona nije bila pod uticajem Istoka, iako je sada ona Rusiji alternativno tržište. Do današnjih dana mi nemamo efekte sankcija po Rusiju, čak je doživela i porast - zaključio je Antonović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:00

OVO JE OBARANJE RUKU, RUSIJA TESTIRA GRANICE SAD I EU! Šahrimanjan Obradović: Glad je nešto zastrašujuće, alternative neophodne!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track