HIT SCENA TOKOM OBRAĆANJA AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Pogledajte kako je sekretarica ućutkala Bajdena MORALA DA ODVRNE DO KRAJA (VIDEO)
Foto: NHAC NGUYEN / AFP / Profimedia

neverica

HIT SCENA TOKOM OBRAĆANJA AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Pogledajte kako je sekretarica ućutkala Bajdena MORALA DA ODVRNE DO KRAJA (VIDEO)

Planeta -

Pres-sekretarica Bele kuće Karin Žan-Pjer neočekivano je i iznenada prekinula govor svog šefa, predsednika Amerike Džozefa Bajdena, usred rečenice tokom obraćanja na konferenciji za medije posle sastanka s kineskim premijerom Li Ćangom!

Dejli mejl prenosi da je vidno umorni Džo Bajden odgovarao na pitanja novinara kada je njegovo obraćanje iznenada prekinuto, a novinarima puštena džez muzika.

GOVORIO NEPOVEZANO

Izgledalo je kao da je Bajden prekoračio predviđeno vreme na nekakvoj dodeli muzičkih ili filmskih nagrada. Ubrzo nakon što je prekinut, morao je da se udalji s bine i povuče iza scene.

- Razgovarali smo o stabilnosti, razgovarali smo o trećem svetu, izvinite, južna hemisfera ima pristup promenama. Uopšte nije bilo sukobljavanja - rekao je Bajden koji je očigledno počeo da govori nepovezano.

Tada se začuo prodoran glas njegove sekretarice za medije Karin Žan-Pjer.

- Hvala svima. Ovim se završava konferencija za medije. Hvala svima - rekla je dok je skraćivala predsednikovo obraćanje.

Sve to vreme Bajden je, međutim, nastavio da govori, ne shvatajući da mu je mikrofon isključen. Usledio je novi bizaran događaj - džez muzika je puštena preko zvučnika, a 80-godišnji Bajden je izgledao kao da i dalje pokušava da odgovara na pitanja novinara dok je govorio u mikrofon.

Dok je predsednik SAD pokušavao da odgovori na još nekoliko pitanja, muzika je postajala sve glasnija, što je navelo Bajdena da odloži svoju kožnu fasciklu i siđe s bine pre nego što je nestao iza crne zavese.

Američki predsednik, podsetimo, tokom turneje po Aziji boravio je dva dana u Indiji na Samitu Grupe 20 nakon čega je otputovao u Vijetnam gde je prenoćio pre nego što se uputio nazad za Sjedinjene Američke Države. Tokom razgovora s novinarima on se šalio kako ne zna da li je dan ili noć jer je za pet dana obišao čitavu Zemljinu kuglu.

PRESTAR ZA NOVI MANDAT

- Moraću da idem u krevet - rekao je u jednom trenutku.

Agencija AP nedavno je objavila rezultate istraživanja prema kojima 77 odsto birača u SAD smatra da je Bajden previše star da bi se ponovo kandidovao za predsednika.

Tako smatra čak 69 odsto demokrata i 89 odsto republikanaca.

Iz Bele kuće su naveli da je njegova turneja po Aziji dokaz da je on i dalje sposoban da obavlja svoju dužnost.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track