PUTIN SE SASTAO SA KIMOM NA KOSMODROMU: Čvrst stisak ruke i osmesi, evo šta je ruski predsednik poručio lideru Severne Koreje
Foto: Foto: Twitter/@ReiwaKuniChan/@577_abidullah

PUTIN SE SASTAO SA KIMOM NA KOSMODROMU: Čvrst stisak ruke i osmesi, evo šta je ruski predsednik poručio lideru Severne Koreje

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se danas sa liderom Severne Koreje Kim Džong-Unom na kosmodromu Vostočni u Amuru, na Dalekom istoku Rusije.

Ruski mediji objavili su snimak Putina kako dočekuje Kima na kosmodromu, okružen zvaničnicima i fotografima. Severnokorejski lider je do samog kosmodroma došao svojim vozom.

Kim je zahvalio Putinu na pozivu da poseti Rusiju, "uprkos tome što je zauzet", prenela je ruska agencija TASS.

"Drago mi je što vas vidim. Ovo je naš novi kosmodrom", rekao je Putin dok se rukovao sa Kimom oko 40 sekundi.

Prema pisanju ruskih medija, Putin i Kim Džong-Un će obići kosmodrom, a potom će predsedavati sastankom delegacija dve zemlje.

01:53

PUTIN SE SASTAO SA KIMOM NA KOSMODROMU: Čvrst stisak ruke i osmesi

Ranije je Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika, rekao da će na pregovorima dvojice lidera biti razmatrana pitanja bilateralne saradnje, uključujući i ekonomske veze i kulturnu razmenu.

Prema pisanju zapadnih medija, mogući razlog sastanka su i dogovori o kupovini vojne opreme.

- Prisustvo Džo Čun Rjonga ukazuje da će Severna Koreja i Rusija zaključiti neku vrstu sporazuma o kupovini vojne opreme - rekao je Majkl Meden, ekspert za Severnu Koreju u Stimson centru u Vašingtonu.

I Moskva i Pjongjang odbacili su prethodne optužbe SAD da su sklopili sporazume o oružju, ali su obe zemlje rekle da će ojačati veze u oblasti odbrane.

(Kurir.rs/TASS/Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track