KIM SE PLAŠIO DA GA PUTIN NE OTRUJE? Telohranitelji brišu i uređajem prelaze po stolici, Britanci vide strah od radijacije (VIDEO)
Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, Printscreen/Twitter

SNIMAK KOJI JE IZAZVAO PAŽNJU

KIM SE PLAŠIO DA GA PUTIN NE OTRUJE? Telohranitelji brišu i uređajem prelaze po stolici, Britanci vide strah od radijacije (VIDEO)

Planeta -

Na društvenim mrežama se pojavio snimak telohranitelja severnokorejskog vođe Kim Džong Una koji u belim rukavicama brišu stolicu na kojoj je on sedeo tokom jučerašnjeg sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a potom prelaze uređajem preko nje.

Klip je, između ostalih objavio i Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

- Navodno, ovo su pripreme sa ciljem da se osigiura da stolica na koju treba da sedne Kim Džong Un bude u najboljem mogućem stanju - napisao je Geraščenko u ovom postu.

Kim Jong-un
foto: Printscreen/Twitter

U komentaru na njegovu objavu jedan od korisnika društvene mreže X (bivši Tviter) napisao je da su iz Rusije objasnili da je ovo urađeno nakon sastanka Kima Putina kako bi sa stolice bili uklonjeni otisci prstiju i DNK nalazi severnokorejskog vođe, ali da nikada nije čuo za skeniranje stolice nakon sastanka.

Kim Jong-un
foto: Printscreen/Twitter

Snimak je privukao pažnju i britanskog Dejli mirora na čijem sajtu je objavljeno da je stolica brisana uoči sastanka Putina i Kima u prostorijama kosmodroma "Vostočni" na istoku Rusije.

Navodi se da bi jedan od razloga za ovo mogao da bude Kimov strah od radijacije u toj prostoriji.

Kim Jong-un
foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

List navodi da u međunarodnoj zajednici postoji uverenje da je to zbog toga što Kim zna da su Putinove ekipe za ubistva poznate po korišćenju smrtonosnih agenasa Novičok i Polonijum 210 za trovanje neprijatelja ili odbačenih prijatelja.

Navodi se da su Kimovi ljudi uz to proverili i izdržljivost stolice kako bi na nju mogao da sedne vođa koji navodno teži više od 130 kilograma.

(Kurir.rs/Daily Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track