BORBA UKRAJINSKOG LEOPARDA 2 I RUSKOG T-72: Posada nemačkog vozila iskoristila faktor iznenađenja (VIDEO)
Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

BORBA UKRAJINSKOG LEOPARDA 2 I RUSKOG T-72: Posada nemačkog vozila iskoristila faktor iznenađenja (VIDEO)

Planeta -

Nemačka štampa objavila je snimak navodno snimljen u julu ove godine, a koji prikazuje sukob između ukrajinskog tenka Leopard 2 i ruskog T-72.

U opisu snimka koji je objavila nemačka publikacija Fokus (Focus) tvrdi se da je do sukoba došlo na početku ukrajinske „protivofanzive“.

Na snimku se vidi kako nemački tenk ulazi u bitku protiv dva ruska tenka, koji su zbog toga bili primorani da se povuku, prenosi TV Front.

Očigledno, posada nemačkog vozila je napala ruske tenkove iz zasede, iskoristivši faktor iznenađenja. Prema nemačkim posmatračima, tome u prilog govori i relativno nezaštićen položaj nemačkog tenka, koji nije bio pripremljen za direktnu borbu.

Bljesak i oblik eksplozije pogotka projektila koji je ispalio Leopard 2 ukazuje na upotrebu visokoeksplozivne municije. Upotreba visokoeksplozivnog, a ne kumulativnog projektila, prema nemačkim posmatračima, sugeriše da je posada tenka napunila prvu municiju na koju je naišla.

Ruski tenkovi T-72 su oštećeni, ali su ostali u funkciji i posle manjih popravki vraćeni su u službu.

Tek sada objavljivanje snimaka snimljen početkom jula prvenstveno ukazuje na odsustvo drugih dokaza o „pobedama” zapadne tehnologije nad ruskom tehnologijom.

Po svemu sudeći, objava u nemačkoj štampi ima za cilj da ublaži informacije o uništenju značajne količine vojne opreme koju je Zapad isporučio Kijevu.

Kurir.rs/TV Front

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track