PORODICA SA BEBOM IZBAČENA SA LETA JER SU SE PUTNICI ŽALILI NA SMRAD: Izveli ih napolje, nije im vraćen ni prtljag, užasan skandal
Foto: Youtube printscreen

nečuveno

PORODICA SA BEBOM IZBAČENA SA LETA JER SU SE PUTNICI ŽALILI NA SMRAD: Izveli ih napolje, nije im vraćen ni prtljag, užasan skandal

Planeta -

Bračni par i njihova ćerka izbačeni su sa leta nakon nakon što su se drugi putnici i članovi posade žalili na njihov telesni miris.

Par je podneo tužbu protiv kompanije Amerikan erlajns tvrdeći da su žrtve verske i rasne diskriminacije. Jehuda Jozef Adler i Dženi Adler, koji su ortodoksni Jevreji, navode da su patili od "nepodnošljivog poniženja" odnosno "psihičke i emocionalne muke" nakon što su izbačeni.

Tvrde da ih je osoblje na međunarodnom aerodromu u Majamiju izbacilo iz aviona i reklo da ne mogu da se vrate jer imaju "loš miris" tela.

Adler je opisao događaj koji se dogodio 2019. godine.

- Zatvorili su kapiju kad su nas skinuli sa leta. Rekli su nam da su se neki putnici žalili na miris naših tela i da nas neće pustiti nazad - rekao je Adler.

Dženi tvrdi da su bili toliko zbunjeni zbog cele stvari da su zaustavljali ljude na aerodromu da saznaju da li zaista smrde.

Porodica kaže da im je rečeno da će im biti vraćen prtljag, ali to se nije dogodilo. Sve što im je bilo potrebno za čuvanje deteta, uključujući auto-sedište i kolica, ostalo je u avionu.

U tužbi je navedeo da su Adlerovi sedeli u avionu kad im je iznenada prišao jedan od radnika.

- Gospodine, hitan je slučaj, morate da odete iz aviona - rekao je službenik Adleru.

Usledio je neprijatan razgovor.

- Službenik je rekao gospodinu Adleru da je pilot odlučio da ih izbaci iz aviona zbog mirisa tela. Gospodin Adler je pitao da li miris potiče od njega i njegove žene ili od deteta. Službenik nije hteo da odgovori na pitanje, ali je nastavio da navodi da Adlerovi moraju da napuste avion po uputstvu pilota i zato što imaju neprijatan miris tela - navodi porodični advokat Nvadi Nvogu iz Hjustona u tužbi.

Adlerovi su rekli osoblju avio-kompanije da su se okupali pre leta.

Nejasno je šta se dogodilo nakon podnošenja tužbe jer u spisu nema ažuriranja od februara 2020. godine.

Kompanija je potvrdila da se dogodio incident.

- Gospodin Adler i njegova supruga su uklonjeni sa leta kada se nekoliko putnika žalilo na njihov telesni smrad. Rezervisana im je soba u hotelu za noćenje i dobili su vaučere za obrok. Dobili su i karte za let narednog dana - saopštila je tada kompanija.

(Kurir.rs/Miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track