UŽASNA TRAGEDIJA U ITALIJI: Vojni avion pao na automobil, poginula devojčica (5)! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

UŽASNA TRAGEDIJA U ITALIJI: Vojni avion pao na automobil, poginula devojčica (5)! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Avion italijanskog vazduhoplovstva srušio se tokom akrobatske vežbe, a poginula je jedna devojčica koja se u tom trenutku nalazila na zemlji.

Avion ili delovi aviona su navodno udarili u automobil u kojem je bila porodica, ubivši petogodišnju devojčicu. Pilot se na vreme katapultirao i preživeo je.

Devetogodišnjak i roditelji zadobili su opekotine, javlja italijanska novinska agencija ANSA. Pilot se katapultirao i navodno je takođe zadobio opekotine.

Na snimku pada vidi se devet letelica u dve tesne V formacije, pre nego što se jedan od aviona spusti ispod ostalih i sruši, šaljući vatrenu loptu u vazduh. Na snimku se vidi kako se pilot katapultira sa padobranom neposredno pre udara.

Nesreća se navodno dogodila nakon poletanja sa aerodroma u Torinu, a trenutno nema informacija o stanju pilota niti o razlozima nesreće.

Italija, Pad Aviona
foto: Tino Romano / Zuma Press / Profimedia

Frecce Tricolori je vrhunski italijanski tim akrobatskih pilota, deo italijanskog ratnog vazduhoplovstva. Oni obično izvode dramatična preletanje na događajima od nacionalnog značaja, ostavljajući tragove crvenog, zelenog i belog dima za boje italijanske zastave.

Oni izvode složenije akrobacije tokom aeromitinga. Ekipa se spremala za nastup u nedelju

1 / 7 Foto: Printscreen Twitter

Kurir.rs/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track