DIPLOMIRANI EKONOMISTA IZ ZAGREBA PAO S 2,7 TONA KOKAINA: Akcija belgijske policije, uhapšen Hrvat i njegovi saradnici iz 6 država
Foto: Profimedia

novi NACIONALNI REKORDER

DIPLOMIRANI EKONOMISTA IZ ZAGREBA PAO S 2,7 TONA KOKAINA: Akcija belgijske policije, uhapšen Hrvat i njegovi saradnici iz 6 država

Planeta -

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhapsila je Zagrepčanina T.Š. (36), diplomiranog ekonomistu koji je u Hrvatskoj vodio nekoliko firmi, zbog sumnje da je zajedno s još nekoliko osoba raznih državljanstava u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina.

Hrvatski Jutarni list navodi da je prilikom racije na skladište pronađen kokain koji je bio pakovan u jutene vreće koje su upravo bile istovarene iz brodskog ontejnera, a koji je pre toga bio preuzet na terminalu luke u Antverpenu.

Navodi se da je droga zaplenjena, a svi uhapšeni, njih dvadesetak, pritvoreni su i protiv njih je belgijsko tamošnje državno tužilaštvo pokrenulo istragu.

Reč je o najvećoj pojedinačnoj zapleni kokaina za koji je ikad osumnjičen neki hrvatski državljanin.

Navdodi se da su zajedno s T.Š. uhapšeni državljani Belgije, Holandije, Jerrmenije, Letonije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija nije otkrila pod kojim se okolnostima ovo šaroliko društvo sastalo.

Brisel, policija, Belgija, belgijska policija
foto: EPA / Stephanie Lecocq

Prema informacijama koje je tamošnja policija objavila, sumnjivi kontejner bio je otkriven dok se još nalazio u antverpenskoj luci, a policajci su čekali da vide ko će doći po njega.

Nakon što je kontejner prevezen u skladište, policija ga je okružila, a zatim, u jutarnjim satima prošloga ponedeljka, upala tokom istovara droge i tu našla ukupno 11 odraslih muškaraca i jednog maloletnika, a među njima i T.Š.

Zaplena, Droga, Kokain
foto: MUP Srbije

Jutarnji list nezvanično saznaje da je hrvatska policija obaveštena od belgijskih kolega izvještena o hapšenju T.Š, ali ovaj dnevnik nije uspeo da sazna da li je i hrvatska policija bila uključena u akciju koja je rezultirala zaplenom.

Navodi se da T.Š. u Hrvatskoj nikad nije bio kazneno niti prekršajno gonjen, već je upravljao ili imao nekoliko manjih firmi, a u mlađim danima uspešno se bavio malim fudbalom.

Podseća se da su belgijske vlasti samo prošle godine zaplenile 110 tona kokaina koji je uglavnom ulazio u zemlju kroz antverpensku luku.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track