DRAMA U AMERICI: Muškarac sa pištoljem došao ispred porodične kuće Bajdena! TAJNA SLUŽBA GA PRATI U STOPU (FOTO)
Foto: Jim WATSON / AFP / Profimedia

haos

DRAMA U AMERICI: Muškarac sa pištoljem došao ispred porodične kuće Bajdena! TAJNA SLUŽBA GA PRATI U STOPU (FOTO)

Planeta -

Muškarac sa pištoljem protestovao je nedelju u rodnoj ulici američkog predsednika Džoa Bajdena u Vilmingtonu u Delaveru.

Nosio je narandžasti zaštitni prsluk i plakat na kome su sa obe strane ispisane parole i uvrede protiv predsednika SAD i njegovog sina Hantera.

- Bajdenovi su kriminalci - pisalo je između ostalog na jednoj strani plakata s tim da su slova "S" zamenjena znakom dolara.

Na fotografijama se videlo da muškarac ima vatreno oružje za pojasom.

Demonstrant je prošao pored grupe novinara zaduženih da prate predsednika i krenuo niz put ka predsednikovoj kući, a vozilo tajne službe ga je sve vreme pratilo u stopu.

Bajden je stigao u Vilmington u petak uveče i nakratko se vraća u Belu kuću u nedelju popodne pre nego što otputuje u Njujork na seriju prikupljanja sredstava i učešće na Generalnoj skupštini UN. Američki predsednik je u subotu samo nakratko izašao iz kuće da prisustvuje misi u lokalnoj crkvi.

Bajden inače tek treba da zvanično komentariše optužnicu protiv sina Hantera i nije hteo da odgovori na pitanja novinara da li će eventualno pomilovati svog sina.

Hanter Bajden se suočava sa tri savezne optužbe i preti mu do 25 godina zatvora. Jedna se odnosi na kupovinu oružja dok je bio zavisnik od droge.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja