ŽENI AMPUTIRALI RUKE I NOGE NAKON ŠTO JE POJELA RIBU SA PIJACE: Dobila sepsu, prsti i usna joj bili crni, jedva izvukla ŽIVU GLAVU
Foto: Printscreen/Facebook

užas

ŽENI AMPUTIRALI RUKE I NOGE NAKON ŠTO JE POJELA RIBU SA PIJACE: Dobila sepsu, prsti i usna joj bili crni, jedva izvukla ŽIVU GLAVU

Planeta -

Laura Barahas, majka šestogodišnjeg dečaka, izgubila je ruke i noge nakon što se otrovala nedovoljno kuvanom ribom tilapijom.

Žena (40) Kalifornije podvrgnuta je u četvrtak operaciji amputacije koja joj je spasila život nakon višemesečnog boravka u bolnici. Lauri je pozlilo krajem jula nakon što je pojela ribu koju je kupila na lokalnoj pijaci u San Hozeu.

- Svima nam je jako teško. Užasno je to što se dogodilo. To je mogao da bude bilo ko od nas - rekla je njena prijateljica Ana Mesina.

Prijateljica je za lokalne medije rekla da je Laura skoro izgubila bitku.

- Bila je na respiratoru i u indukovanoj komi. Prsti i stopala odnosno donja usna su joj bili crni. Dobila je sepsu i otkazivali su joj bubrezi - rekla je Mesina.

Veruje se da je infekciju uzrokovala bakterija vibrio vulnificus na koju je nedavno upozorio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Godišnje se prijavi 150-200 slučajeva te infekcije, a svaka peta osoba umre.

Laura Barahas
foto: Printscreen/Facebook

- Način na koji se možete zaraziti je da pojedete nešto što je njome kontaminirano, a drugi način je izlaganje posekotine ili tetovaže vodi u kojoj živi bakterija - objasnila je doktorka za zarazne bolesti UCSF-a Nataša Spotisvud.

Mesina je osnovala GoFundMe stranicu kako bi pomogla porodici Barahas da pokrije troškove lečenja i stalne potrebe za negom.

- Porodici je očajnički potrebna naša pomoć. Zdravstveno stanje supruga za sada pokriva njegove troškove, ali ne zna se hoće li pokriti i Laurine. Plaćeno slobodno vreme Hoze je već iskoristio, a porodični program za invalide osiguraće samo 60 odsto njegovih redovnih primanja. Rastući bolnički računi su ogromni, a Laurino fizičko stanje zahtevaće značajne promene u njihovim životima - napisala je Mesina.

Za sada je prikupljeno nešto više od 41.000 dolara.

(Kurir.rs/Jutarnji/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track