OBRT! ZELENSKI SE PRERANO OBRADOVAO: Ruske jedinice ponovo u Klešćejevki?!
Foto: Profimedia, EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

OBRT! ZELENSKI SE PRERANO OBRADOVAO: Ruske jedinice ponovo u Klešćejevki?!

Planeta -

Oružane snage Ukrajine najavile su zauzimanje Klešćejevke, ali je ruska armija krenula u kontranapad i izbacila ukrajinske oružane snage sa više položaja na boku Artjomovska.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je u nedelju da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine osvojili selo Kleščejevku kod Bahmuta!

Кomandant kopnene vojske Aleksandar Sirski takođe navodi da su pripadnici ukrajinskih snaga osvojili strateški ključno mesto na prilazu Bahmutu.

- Кleščejevka je očišćena od Rusa i oslobođena od strane snaga 80. odvojene vazdušno-jurišne brigade i 5. odvojene jurišne brigade odnosno Združene jurišne brigade Nacionalne policije Ukrajine "Ljut" - napisao je Sirski na svom Telegram kanalu.

Nastavljaju se žestoke borbe za selo, od juče su ruske trupe izvele niz kontranapada, izbacujući VSU sa pojedinih položaja u severoistočnom delu.

Kod Andrejevke i Kurdjumovke, borbe se nastavljaju u šumskim pojasevima duž pruge.

Pošto su se ranije povukli iz glavnog dela Klešćejevke i Andrejevke, ruske trupe pokrivaju VSU bespilotnim letelicama kamikazma, uništavajući skloništa i mesta koncentracije militanata Oružanih snaga Ukrajine, preneli su Rusi na Telegram kanalu.

Avijacija Južnog vojnog okruga uništila je privremeno mesto razmeštaja jedinice i borbeno oklopno vozilo Oružanih snaga Ukrajine u Seversku i Novgorodu i porazila snage i oklopna vozila 110. mehanizovane brigade u Andrejevci i Klešćejevki.

Artiljerijske jedinice i FPV bespilotne letelice uništile su privremene tačke razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine, centar upravljanja i opremu u Časovom Jaru i Klešćejevki.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo.

Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track