"AKO SE OVAKO NASTAVI, UKRAJINA ĆE PROSTO DA NESTANE" Bivši ambasador izneo JEDINO rešenje koje za sad odbijaju obe strane!
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

rat u ukrajini

"AKO SE OVAKO NASTAVI, UKRAJINA ĆE PROSTO DA NESTANE" Bivši ambasador izneo JEDINO rešenje koje za sad odbijaju obe strane!

Planeta -

Izjavu genrealnog Sekretara NATO Jensa Stoltenberga koji je izneo zabrinjavajuće prognoze da se rat u Ukrajini neće brzo završiti, kao i opšte stanje na ukrajinskom frontu, analizirali su u jutarnjem programu Kurir televizije Milovan Božinović, nekadašnji ambasador Srbije u Nemačkoj i Emil Zoronjić, predsednik Upravnog odbora Omladinske mreže Srbije:

Milovan Božinović
foto: Kurir televizija

- Stoltenbergova izjava ne iznenađuje. U više navrata su i iz NATO i iz Rusije govorili da se spremaju za dug i iscrpljujući rat. To će biti tako i nedostatku mirovnih ideja. To je konflikt koji traje godinu i po dana i više, a da ni jedna strana nije ni nagovestila da postoji osnov za traženje kompromisa - konstatovao je Božinović.

- Ovaj rat se vodi na teritoriji Ukrajine i na štetu Ukrajine. Ona je veliki gubitnik ovoga rata i zaista ako se ovako nastavi ona će prosto da nestane. Ako postoji želja da ta država ne bude međunarodno pravna fikcija nego jedan organizam koji zaista funkcioniše, onda se zaista mora ubrzano ići ka mirovnom rešenju - rekao je Božinović i dodao:

02:10

AKO SE OVAKO NASTAVI UKRAJINA ĆE PROSTO DA NESTANE Bivši ambasador naveo JEDNO rešenje koje za sad odbijaju obe strane!

- Bio sam u prilici da posmatram kako to ide i meni se čini da su obe strane osetljive na takve predloge. Prema tome, još uvek je to rat ekstremnih pozicija i on je na hiljadu načina nehuman i politički problematičan.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

06:49

ANDREJEVKA JE NEBITNO SELO, A NI BAHMUT NIJE VAŽAN! Analitičari suočili stavove o ratu: Ukrajina pokazala odličnu strategiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track