"RUSKA LINIJA JE PROBIJENA, SLOMLJENE TRI BRIGADE" Ukrajinski general o situaciji na frontu - PAKAO Bahmuta se nastavlja
Foto: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia, AP Vadim Ghirda

"RUSKA LINIJA JE PROBIJENA, SLOMLJENE TRI BRIGADE" Ukrajinski general o situaciji na frontu - PAKAO Bahmuta se nastavlja

Planeta -

Glavnokomandujući ukrajinskih kopnenih snaga general Oleksandr Sirski rekao je danas da je probijena ruska odbrambena linija kod Bahmuta.

"Nakon što smo ponovo zauzeli sela Andrejivka i Kliščivka, neprijateljska odbrambena linija je probijena", tvrdi Sirski, a preneo je vojni pres centar.

On je dodao da su ovi mali gradovi "bili važan element ruske odbrambene linije koja se proteže od Bahmuta do Gorlovke".

Ukrajinski general dodaje da su tri ruske brigade "slomljene i potpuno izgubile svoju borbenu sposobnost" u borbama kod Bahmuta.

"Opšta situacija u istočnoj zoni ostaje komplikovana, a žestoke borbe kod Bahmuta se nastavljaju", rekao je on.

General Sirski kaže i da je ruska vojska izvela brojne kontranapade u nadi da će vratiti izgubljene pozicije.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track