NEVIDLJIVI PAO U POLJE, SVE BLOKIRANO: Konačno nađeni ostaci američkog borbenog aviona F-35 iz kojeg se pilot katapultirao (VIDEO)
Foto: Suhaimi Abdullah

kraj potrage

NEVIDLJIVI PAO U POLJE, SVE BLOKIRANO: Konačno nađeni ostaci američkog borbenog aviona F-35 iz kojeg se pilot katapultirao (VIDEO)

Planeta -

U poljoprivrednom području američke savezne države Južna Karolina nađeno je mesto pada "stelt" (nevidljivog) borbenog aviona F-35 koji je u nedelju nestao pošto se pilot katapultirao.

Avion model "FB-35B Lightning II" koji je odleteo sam i prazan s uključenim automatskim pilotom nađen je u ponedeljak popodne tek pošto je vojska tražila pomoć građana.

F-15I, F-35
foto: Printcreen Israel defence force, Shutterstock

Polje na kojem su krhotine aviona koji se verovatno srušio tek kad mu je nestalo goriva nalazi se u okrugu Vilijamsburg, severoistočno od vojne baze Čarlston.

Od stanovnika se traži da ne idu tamo dok vojni tim na obezbedi to područje.

F-35 Fajter, avion
foto: Henry Taylor

- Nezgoda je pod istragom i nismo u mogućnosti da iznesemo detalje - saopštilia je Komanda marinaca kojima je pripadao ovaj avion.

F-35 Fajter, avion
foto: Henry Taylor

Komanda je saopštila i da je obustavila sve operacije svoje avijacije posle pada F-35, treće skupe nesreće poslednjih nedelja.

U avgustu su tri američka marinca poginula u padu aviona "V-22B Osprej" tokom vežbe u Australiji, a još jedan pilot korpusa marinaca je poginuo kada se njegov borbeni avion srušio u blizini baze u San Dijegu tokom trenažnog leta.Istražuje se i šta je navelo pilota F-35 da se katapultira iz aviona.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track