POZNATI SERIJSKI UBICA PRONAĐEN MRTAV U ZATVORU: Monstrum osuđen za smrt 22 žene, presudio mu cimer iz ćelije, pokrenuta istraga
Foto: AP/Shafkat Anowar

zločin

POZNATI SERIJSKI UBICA PRONAĐEN MRTAV U ZATVORU: Monstrum osuđen za smrt 22 žene, presudio mu cimer iz ćelije, pokrenuta istraga

Planeta -

Muškarca osuđenog za ubistvo 22 starije žene usmrtio je u utorak cimer u ćeliji u zatvoru u Teksasu.

- Bili Kemirmir (50) pronađen je mrtav u svojoj ćeliji - potvrdila je portparoka ministarstva kaznenog pravosuđa Hana Hani.

Cimer iz ćelije, koji služi kaznu za ubistvo, zvanično je osumnjičen za napad, međutim, Hani je rekla da ne može da otkrije njegov identitet ni kako je Kemirmir ubijen.

Bili Čemirmir, Bili Kemirmir
foto: AP/Shafkat Anowar

Serijski ubica je prema navodima iz optužnice vrebao starije žene na području Dalasa u razdoblju od dve godine. Ubijao je starice i krao novac i njihove dragocenosti.

Uhvaćen je nakon što je jedna žena (91) preživela napad 2018. godine. Starica je ispričala policiji da je Kemirmir ušao u njen stan i pokušao da je uguši jastukom nakon čega joj je uzeo nakit. Policajci su Kemirmira pronašli sledećeg dana na parkingu njegovog stambenog kompleksa. Kod njega je pronađen novac i kutija od nakita.

SLUŽIO DVE DOŽIVOTNE

Dokumenti u kutiji s nakitom doveli su ih do kuće Lu Ti Haris (81) koja je pronađena mrtva u svojoj spavaćoj sobi. Klupko se odmotalo i na kraju je optužen za ukupno 22 ubistva u dva okruga.

Kemirmir, koji je tvrdio da je nevin, služio je dve doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja. Bio je zatvoren u jedinici "Kofild" u koloniji Tenesi koja se nalazi oko 160 kilometara jugoistočno od Dallasa.

Hani je rekla da kancelarija glavnog inspektora istražuje smrt.

(Kurir.rs/Index/AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track