HOROR U AMERICI: Dečak (1) umro od predoziranja fentanilom u vrtiću, 3 dece u bolnici, droga pod prostirkom za spavanje (VIDEO)
Foto: printscreen serbialive_beograd

TRAGEDIJA

HOROR U AMERICI: Dečak (1) umro od predoziranja fentanilom u vrtiću, 3 dece u bolnici, droga pod prostirkom za spavanje (VIDEO)

Planeta -

Američka policija saopštila je da je kilogram droge fentanil nađen ispod prostirke za spavanje u vrtiću u Njujorku, gde je jedno dete umrlo, a troje mališana prevezeno u bolnicu.

BBC prenosi da je preminuli Nikolas Dominisi (1), koji je bio u vrtiću svega nedelju dana, preminuo u petak, a sumnje se da se predozirao ovom drogom.

Navodi se da je još troje dece primljeno je u bolnicu nakon što su došli u dodir sa snažnim narkotikom u vrtiću u Bronksu.

Protiv dve osobe podignute su optužnice zbog proizvodnje i trgovanja drogom i ubistva.

Navodi se da policija veruje da su deca uzrasta od osam meseci do dve godine, tokom boravka u vrtiću udisala fentanil.

U bolnici je troje dece koje je preživelo dobilo "Narkan", lek koji se primenjuje u hitnim slučajevima kako bi se sprečilo predoziranje opijatima.

Džozef Keni, glavni detektiv njujorške policije, kazao je da su policajci prilikom pretrage vrtića pronašli oko kilogram fentanila "ispod prostirke na kojoj su deca pre toga spavala".

Istražitelji su navodno otkrili i tri prese za pakovanje kilograma droge.

(Kurir.rs/BBC/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

00:22

UŽAS U OBRENOVCU: Devojku držao kao roba i danima se iživljavao! Teško je povređena i hitno operisana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track