NIJE GOTOVO? Rojters javlja o pucnjavi u glavnom gradu Nagorno-Karabaha, Azerbejdžan demantuje napad, pregovori okončani! (VIDEO)
Foto: Russian Defense Ministry Press Service

nema napretka između azera i jermena

NIJE GOTOVO? Rojters javlja o pucnjavi u glavnom gradu Nagorno-Karabaha, Azerbejdžan demantuje napad, pregovori okončani! (VIDEO)

Planeta -

Jermenske vlasti u glavnom gradu Nagorno-Karabaha Stepanakertu, koji Azerbejdžan naziva Hankendi, objavile su da je danas došlo do pucnjave u prestonici, a izvori Rojtersa potvrdili su da su čuli pucnje.

Vlasti sporne enklave na Kavkazu, koja je posle najnovije jednodnevne ofanzive Azera praktično pristala na kapitulaciju i vraćanje pod vlast Bakua, optužile su azerbejdžanske snage da su prekršile prekid vatre.

Navodi se da je stanovnicima Stepanakerta savetovano da ostanu u svojim domovima.

Nagorno, Stepanakert
foto: EPA Artsakh Nagornokarabakh Human

Rojters prenosi da je reagovalo Ministarstvo odbrane u Bakuu tvrdnjom da su izveštaji o azerbejdžanskom napadu na Hankendi "potpuno lažni i imaju za cilj da šire dezinformacije".

Britanska agencija podseća da je prema sporazumu o prekidu vatre, koji je napravio Azerbejdžan, pobunjeničke jermenske snage moraju da budu raspuštene i razoružane, a Nagorno-Karabah, region sa 120.000 stanovnika, da bude potpuno integrisan u Azerbejdžan.

Radio Solobodan Evropa (RSE) je objavila da su završeni pregovori Azera i jermenskih vlasti Nagorno-Karabaha koji su održani u gradu Jevlah na zapadu Azerbejdžana.

Nagorno, Stepanakert
foto: EPA Roman Ismayilov

Navodi se da su pregovori okončani bez javnih saopštenja i bez ikakvih naznaka napretka, pošto su se dve strane međusobno optuživale razmenjivale optužbe i negiranja oko pucnjave u glavnom gradu Nagorno-Karabaha.

(Kurir.rs/Reuters/RSE)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track