TEŽAK UDARAC: Zelenskom nije dozvoljeno da govori pred američkim Kongresom, poslanici PREZAUZETI!
Foto: AP Julia Nikhinson

TEŽAK UDARAC: Zelenskom nije dozvoljeno da govori pred američkim Kongresom, poslanici PREZAUZETI!

Planeta -

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevin Makarti saopštio je da je ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom uskratio mogućnost da govori pred Kongresom.

Makarti je za televiziju „En-Bi-Si njuz“ istakao da nema dovoljno vremena za govor Zelenskog pred Kongresom s obzirom na prezauzetost poslanika.

Predsedavajući je podsetio da je Zelenski već govorio pred Kongresom.

Makarti je ranije rekao da će na sastanku Zelenskog i dvopartijske grupe poslanika biti postavljena pitanja o izveštaju o dosadašnjoj pomoći Ukrajini i budućim planovima Kijeva.

vladimir Zelenski
foto: AP Julia Nikhinson

Poslednji put Zelenski se obratio američkom Kongresu u decembru 2022. godine, kada je predsedavajuća Predstavničkog doma bila demokrata Nensi Pelosi.

Nema obećanja o novom paketu pomoći Ukrajini

Prema pisanju portala „Pančboul“, Makarti je rekao da nije obećao ukrajinskom predsedniku da će se složiti sa novim obimom pomoći Kijevu u iznosu od 24 milijarde dolara koji je tražila Bela kuća.

Kako prenosi portal, Makarti je nakon sastanka rekao da je Zelenski odgovorio na mnoga pitanja o sukobu, ali da „Makarti nije dao nikakve obaveze u vezi sa paketom pomoći koji traži administracija“.

Bela kuća je od Kongresa zatražila dodatnih 24 milijarde dolara za potrebe Ukrajine, koja je od februara 2022. već dobila preko 110 milijardi dolara različite pomoći od Sjedinjenih Američkih Država.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track