ISPRAVKA: NE, NA BILBORDU NIJE PISALO "SLAVA URINU" , snimak je lažiran (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

ISPRAVKA: NE, NA BILBORDU NIJE PISALO "SLAVA URINU" , snimak je lažiran (VIDEO)

Planeta -

Kurir je 21.9.2023 godine objavio tekst o navodnom gafu koji se desio u Njujorku, pri poseti Zelenskog, ali je utvrđeno da na biilbordu u centru ovog grada nikad nije pisalo "Slava urinu", umesto "Ukrajini", i da je snimak koji se našao na mreži X (bivši Tviter), izmenjen digitalno odnosno da je izmanipulisan.

Naime, kako piše sajt Istinomer, ispis „Slava urinu”, ali i „izvinjenje” zbog navodnog gafa koji se nije ni desio, ubačeni su u snimak star najmanje godinu dana sudeći po okruženju samog bilborda na Tajms skveru koji je poslednji put tako izgledao u julu 2022. godine.

Takođe, navodno objavljeno „izvinjenje” u potpunosti je isfabrikovano, navode iz kompanije u čijoj je neposrednoj nadležnosti i sporni bilbord na Tajms skveru.

„Snimci su 100 posto lažni”, istakla je za AFP Erin Votkins, generalni savetnik kompanije Big Outdoor koja upravlja reklamnim porukama na spornom bilbordu na uglu Zapadne 42. ulice i 8. avenije u Njujorku.

„Mi upravljamo bilbordom prikazanim na video snimku i potvrdili smo da ispis prikazan na fotografijama i video snimcima koji kruže internetom nije bio na bilbordu”, dodaje Votkins.

Izvinjavamo se čitaocima na grešci, celu analizu pročitajte ovde.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja