NAPADNUT ŠTAB CRNOMORSKE FLOTE U SEVASTOPOLJU: Odjekuju eksplozije, zgrada mornarice u dimu, raketa probila RUSKU ODBRANU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

težak udarac

NAPADNUT ŠTAB CRNOMORSKE FLOTE U SEVASTOPOLJU: Odjekuju eksplozije, zgrada mornarice u dimu, raketa probila RUSKU ODBRANU (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinske snage navodno su raketama napale štab Crnomorske flote u Sevastopolju!

Guverner oblasti Mihail Razvožajev objavio je na svom Telegram kanalu da se napad dogodio u petak nešto posle podneva.

- Neprijatelji su izveli raketni udar na štab flote. Fragment je pao u blizini pozorišta Lunačarski - navodi se u objavi.

Za sada nema informacija o žrtvama.

Štab Crnomorske flote nalazi se u centru Sevastopolja u blizini brojnih civilnih objekata. Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se zgrada štaba mornarice u dimu.

Razvožajev je upozorio na mogući drugi napad i apelovao na stanovnike da ne napuštaju svoje zgrade i da ne odlaze u centar grada.

Lokalni mediji navode da su se oglasile sirene za opasnost odnosno da je nad Krimskim mostom dignuta dimna zavesa i obustavljen saobraćaj.

Štab flote je prema nezvaničnim informacijama pogođen jednom krstarećom raketom "storm šedou".

Vojni bloger Ribar navodi da su bila tri sinhronizovana napada na Krim.

- Prvo je oko 10.20 ispaljena protivbrodska raketa Neptun iz Odeske oblasti koju su jedinice 31. divizije RV i PVO oborile iznad Belbeka - navodi Ribar i dodaje da je odmah usledio napad dva drona.

Napad je prema njegovim rečima nastavljen dva sata kasnije.

- Četiri bombardera Su-24M lansirala su najmanje sedam krstarećih raketa "storm šedou". Dve su oborene iznad Stereguščija, nekoliko na prilazu Sevastopolju, a najmanje jedna je doletela do štaba - navodi Ribar.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track