BIVŠI AGENT FBI PRIZNAO DA JE DOBIO 225.000 DOLARA OD ALBANSKOG OBAVEŠTAJCA: Mekgonigalu preti robija
Foto: AP John Minchillo

BIVŠI AGENT FBI PRIZNAO DA JE DOBIO 225.000 DOLARA OD ALBANSKOG OBAVEŠTAJCA: Mekgonigalu preti robija

Planeta -

Čarls Mekgonigal, bivši viši agent FBI, izjasnio se krivim po optužbi da je prikrio da je dobio 225.000 dolara u gotovini od bivšeg albanskog obaveštajnog oficira i potencijalnog poslovnog partnera.

Čarls Mekgonigal, koji je vodio kontraobaveštajno odeljenje FBI u Njujorku pre penzionisanja 2018. godine, izjasnio se krivim po optužbi za prikrivanje materijalne činjenice.

Mekgonigal je priznao da je prikrio da je dobio 225.000 dolara u gotovini od bivšeg albanskog obaveštajnog oficira i potencijalnog poslovnog partnera.

Putovanja su bila osmišljena tako da pripreme teren za konsultantski posao koji su planirali da započnu kada Mekgonigal napusti FBI, rekao je sudiji bivši agent.

U kratkoj izjavi na sudu, Mekgonigal se izvinio FBI.

“Ovo nije situacija u kojoj sam želeo da budem“, rekao je Mekgonigal.

Za optužbu za prikrivanje može se dobiti najviše pet godina zatvora, ali će tužioci verovatno tražiti blažu kaznu u sklopu sporazuma o priznanju krivice. Sve ostale optužbe protiv njega su odbačene, preneo je Rojters.

Mekgonigal je već priznao krivicu po optužbi za zaveru u posebnom saveznom slučaju na Menhetnu u vezi sa njegovim radom za ruskog oligarha Olega Deripasku, dok je Deripaska bio pod sankcijama SAD.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track