Sukob s policijom: Muslimani protestovali u Atini

Sukob s policijom: Muslimani protestovali u Atini

Planeta -
Tokom demonstracija je bilo i nekoliko napetih trenutaka kada su neki demonstranti gađali flašama policiju koja je odgovorila suzavcem

ATINA - Nekoliko stotina muslimana protestovalo je danas u centru Atine zbog filma snimljenog u SAD u kome je ismejan islamski porok Muhamed. Demonstranti su uzvikivali "sve što imamo je Muhamed" i nosili su transparente na kojima je pisalo "zahtevamo da odmah budu kažnjeni oni koji su pokušali da ismevaju našeg proroka Muhameda", dok su se pripremali da odšetaju do američke ambasade.

Tokom demonstracija je bilo i nekoliko napetih trenutaka kada su neki demonstranti gađali flašama policiju koja je odgovorila suzavcem. Policija je zatvorila jednu stanicu metroa i razmatrala je mogućnost da spreči šetnju do ambasade zbog mogućnosti da izbije nasilje, rekli su zvaničnici policije, navodi Rojters. U Grčkoj živi nekoliko stotina hiljada muslimana.

Antiislamski film, objavljen na "JuTjubu", izazvao je proteste u nekoliko muslimanskih zemalja, napade na američke i druge zapadne ambasade, ubistvo američkog ambasadora u Libiji i samoubilački napad u Avganistanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track