LAVROV: Ništa me više ne čudi od zapadnih kolega, ni izjave da obični Rusi treba da plate cenu rata!
Foto: APRussian Foreign Ministry Press Service

LAVROV: Ništa me više ne čudi od zapadnih kolega, ni izjave da obični Rusi treba da plate cenu rata!

Planeta -

Izjavom da obični Rusi treba da plate cenu za rat u Ukrajini, finska ministarka spoljnih poslova Elina Valtonen je otvoreno priznala zbog čega se uvode antiruske sankcije uprkos dosadašnjim tvrdnjama Zapada, ocenio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Kako je dodao, ništa ga više ne čudi od zapadnih kolega.

Podsetimo, ministarka spoljnih poslova Finske Elina Valtonen izjavila je ranije u intervjuu za „Vašington post“ da su sankcije Zapada usmerene i protiv običnih građana Rusije.

Kako je rekla, „Rusija i Rusi shvataju da za situaciju u Ukrajini moraju da plate“, kao i da je Zapadu važno da to i pokaže.

„Znate, kada slušam izjave naših zapadnih kolega više se ničemu ne čudim. Tako se ne čudim više ni toj brzini s kojom je Finska pogazila svoj neutralni status, svoju reputaciju i postala deo antiruskog projekta SAD. I s kakvim samo zadovoljstvom ispunjavaju zadatke predviđene za njih“, rekao je Lavrov novinarima i dodao da je izjava Eline Valtonen „otvoreno priznanje“.

Donedavno je Zapad stalno tvrdio da su sankcije neophodne da bi se promenila politika države koja je tim sankcijama podvrgnuta, kao i da se humanitarni aspekti uvek uzimaju u obzir da se ne bi nanela šteta običnim građanima, napomenuo je ruski ministar.

„Sada je Elina Valtonen, očigledno je da još nema iskustva, direktno rekla zbog čega se uvode sankcije – da bi bilo teško običnom svetu. I, kao što je rekla, ruski narod treba da plati cenu za vođenje tog rata. Dakle, ona želi da okrene ruski narod proti sopstvene vlade“, zaključio je Lavrov.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track