SE*S SKANDAL TRESE IZRAELSKU VOJSKU: Palestinski zatvorenik koji je pobio civile SPAVAO sa pet izraelskih čuvarki zatvora!
Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

SE*S SKANDAL TRESE IZRAELSKU VOJSKU: Palestinski zatvorenik koji je pobio civile SPAVAO sa pet izraelskih čuvarki zatvora!

Planeta -

Izraelskim regrutima biće zabranjeno da rade kao zatvorske čuvarke posle navoda da je jedna od njih imala seks sa palestinskim zatvorenikom.

Izraelski mediji tvrde da je ona priznala fizičku bliskost sa Palestincem koji je izvršio smrtonosni napad na izraelske civile.

Odnosi se na vojnog obveznika koji služi vojni rok, koji je obavezan za većinu Izraelaca. Žene moraju služiti najmanje dve godine, a muškarci 32 meseca.

Ime regruta, kao ni osuđenika na doživotnoj kazni, nije poznato.

Sud koji vodi slučaj naložio je da se drugi detalji, uključujući lokaciju zatvora, ne otkrivaju.

Izraelski mediji su preneli i da je čuvarka, koja je uhapšena, tokom ispitivanja tvrdila da su još četiri žene takođe imale intimne odnose sa istim muškarcem.

Palestinski zatvorenik je pre ispitivanja premešten iz ćelije u posebno krilo, saopštila je izraelska zatvorska služba (IPS).

U petak su šefica IPS-a Kejti Peri i ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir objavili da žene vojnici više neće čuvati zatvore visoke bezbednosti u kojima se nalaze palestinski „teroristi“.

Izraelski mediji citiraju Ben-Gvira koji je rekao da do sredine 2025. „nijedna žena vojnik neće ostati u krilima zatvora bezbednosti”.

Ponavljani su pozivi da se prekine služenje ženskih izraelskih vojnika u strogo obezbeđenim izraelskim zatvorima. Međutim, kako nije bilo dovoljno osoblja da zameni žene vojnike, to se nije ostvarilo.

Prošle godine su izraelski ministri naredili istragu posle zatvorskog skandala u kojem su palestinski zatvorenici navodno napali i silovali vojnike koje su radile kao zatvorske čuvarice, a da su neki visoki zatvorski zvaničnici "podvodili" zatvorenike.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track