"POSLEDNJI TRZAJI TERORIZMA": Erdogan se nije uplašio bombe, obratio se turskom parlamentu nakon napada u Ankari (FOTO, VIDEO)
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

izašao pred poslanike

"POSLEDNJI TRZAJI TERORIZMA": Erdogan se nije uplašio bombe, obratio se turskom parlamentu nakon napada u Ankari (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da "teroristi" nikada neće ostvariti svoje ciljeve, nakon jutrošnjeg bombaškog napada u prestonici Ankari izvedenom uoči zasedanja parlamenta kojem prisustvuje i šef države.

- Današnji teroristički čin u Ankari u kojem su dva kriminalca neutralisana zahvaljujući pravovremenoj intervenciji policije, poslednji su trzaji terorizma - kazao je Erdogan, prenosi Al Džazira.

Redžep Erdogan
foto: TUR Presidency/Murat Cetinmuhurd / AFP / Profimedia

On je rekao da "pokušaji terorista da unište mir i bezbednost građana nikda neće uspeti".

Ankara
foto: AP Yavuz Ozden

Na Jutjub kanalu britanskog Tajmsa i Sandej tajmsa objavljen je uznemirujući snimak napada na zgradu turskog Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, u blizini parlamenta koji je danas ponovo zasedao posle letnje pauze.

Ankara
foto: EPA Necati Savas

Al Džazira je prethodno prenela izjavu Alija Jerlikaje, turskog ministra policije, da su dva napadača odgovorna za jutrošnju detonaciju i pucnjavu ispred sedišta ministarstva.

Ankara
foto: EPA Necati Savas

On je kazao da se jedan od napadača razneo, a da je drugi "neutralisan".

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se da su snage bezbednosti raspoređene po Ankari zbog ovog napada.

Eksplozija je odjeknula oko 9.30 sati.

(Kurir.rs/Al Jazeera)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track