Najnovije vesti

TURSKA ODMAZDA ZA NAPAD U ANKARI: Izveden vazdušni napad na objekte Radničke partije Kurdistana
Foto: EPA-EFE/Yahya Nemah

TURSKA ODMAZDA ZA NAPAD U ANKARI: Izveden vazdušni napad na objekte Radničke partije Kurdistana

Planeta

Turska je izvela vazdušne napade na objekte Radničke partije Kurdistana u severnom Iraku nakon pokušaja terorističkog napada u Ankari, saopštilo je Ministarstvo nacionalne odbrane Turske.

-Vazdušni napadi izvršeni su na objekte terorista u oblastima Metina, Hakurk, Kandil i Gara na severu Iraka. Uništeno je ukupno 20 objekata terorista, a veliki broj terorista je neutralisan, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsetimo, jaka eksplozija odjeknula je u nedelju u Ankari, u neposrednoj blizini zgrade turskog Ministarstva unutrašnjih poslova, a turske vlasti saopštile su da se radi o terorističkom napadu.

Oružani sukob sa Radničkom partijom Kurdistana počeo je u Turskoj 1984. godine, a obnovljen je 2015. godine. U severnom Iraku nalaze se baze RPK, protiv kojih turske oružane snage izvode vazdušne i kopnene operacije.

Prisustvo turskih trupa u logoru Zlikan severoistočno od Mosula dugo je bilo izvor nesuglasica između Bagdada i Ankare, koja opravdava prisustvo potrebom za borbu protiv zabranjene RPK.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track