BRAT I SESTRA IZNAJMILI LUKSUZAN APARTMAN PA SNIMALI KAKO SKAČU U SMRT: Novi detalji, majka van zemlje, stanari i dalje u šoku
Foto: Telegram

tragedija

BRAT I SESTRA IZNAJMILI LUKSUZAN APARTMAN PA SNIMALI KAKO SKAČU U SMRT: Novi detalji, majka van zemlje, stanari i dalje u šoku

Planeta -

Stanari zgrade u Kijevu sa koje su brat i sestra skočili u smrt u prenosu uživo navode da su tinejdžeri iznajmili stan dan pre tragedije.

Tragovi krvavih mrlja se i dalje naziru ispred ulaza u zgradu gde su tinejdžeri pali, a stanari su i dalje u šoku od jezive scene.

- Niko ih nije ni video. Nije bilo bučnih žurki. Štaviše, koliko znamo, stan su iznajmili u nedelju. Nisam videla trenutak pada. Videla sam samo dva tela oko 12 sati. Ne znamo ni vlasnike stana. Ovde su svuda otvoreni balkoni, ali su ulazi na spratove zatvoreni i tu se može ući samo ako imate ključ - kaže stanarka zgrade Olga za portal Strana.

Očevidac po imenu Ivan ne razume kako su tinejdžeri uspeli da dođu do stana jer su nekretnine u toj zgradi poprilično skupe - čak i ako se iznajmljuju na jedan dan.

- Prozor moje kancelarije gleda na dvorište. Čuo sam prasak oko 10.40 sati i onda sam kroz prozor video patiku kraj žbunja. Pomislio sam da je možda došlo do porodične svađe i da je neko bacio patiku koja je potom pala na metalnu fasadu. Desetak minuta kasnije silazio sam niz stepenice i video tela. Policija i hitna pomoć su već došli. Tela su izneli odavde tek oko 16 sati - navodi Ivan.

Strana navodi da kvadrat stana u toj zgradi košta oko 3.000 dolara, stanari su prilično imučni, tako da ostaje nejasno ko je tinejdžerima omogućio da uđu u stan.

- Možda su vlasnicima rekli da će mama ili tata kasnije doneti novac pa su im dali ključeve. Tinejdžere niko nije poznavao. Jedino što sam krajičkom uha čuo jeste da im se majka nalazi u Španiji - rekao je Ivan.

Mladić i devojka od 17 i 18 godina, podsetimo, prenosili su u ponedeljak ujutru uživo na društvenim mrežama kako skaču u smrt sa 24. sprata zgrade.

Na uznemirujućem snimku vidi se kako skaču sa balkona držeći se za ruke. Mogu se čuti i poslednje reče koje je mladić pre skoka uputio sestri.

- Volim te - čuje se na snimku.

Dan pre samoubistva napravili su Telegram kanal koji su nazvali "Hodajući mrtvaci" i 30 minuta pre tragedije objavili su nekoliko video snimaka u kojima govore kako se pripremaju za smrt.

SOS TELEFON ZA POMOĆ OSOBAMA KOJE RAZMIŠLJAJU O SAMOUBISTVU

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

(Kurir.rs/Strana)

Bonus video:

05:41

ŠVAJCARSKA ORGANIZACIJA LEGALNO DAJE POMOĆ ZA SAMOUBISTVO! Kandidati plaćaju članarinu, a evo kako izgleda sam smrtonosni čin!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track