UŠAO U TOALET PA ISTRČAO SA PIŠTOLJEM: Kamera zabeležila obračun policije i mladića koji je PLANIRAO MASAKR u svojoj školi (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

šokantno

UŠAO U TOALET PA ISTRČAO SA PIŠTOLJEM: Kamera zabeležila obračun policije i mladića koji je PLANIRAO MASAKR u svojoj školi (VIDEO)

Planeta -

Kamera je zabeležila trenutak kad je policija upucala muškarca osumnjičenog da je planirao masakr u svojoj bivšoj školi.

Na snimku se najpre vidi kako Rid Višhuzen (32) mirno razgovara sa policajcima u svojoj kući. Osumnjičeni zatim u pratnji jednog policajca odlazi u toalet na spratu, međutim, nekoliko sekundi kasnije odjeknuo je pucanj, a kasnije će se ispostaviti da je pucao u sebe sa namerom da se ubije.

Višhuzen je potom jurnuo niz stepenice sa pištoljem u rukama u nameri da se obračuna sa policajcima.

- Spusti pištolj! Spusti pištolj - čuje se kako viče jedan od policajaca nakon čega su odjeknula tri hica koja su oborila Višhuzena.

Incident se dogodio 28. novembra prošle godine kad je policija došla do kuće osumnjičenog u jednom selu u Somersetu kako bi proverila obaveštajne podatke da je kupio oružje.

Poroti na sudu u Bristolu je tokom suđenja u sredu rečeno da je policija tokom uviđaja otkrila da je Višhuzen sastavio listu za odstrel na kojoj se nalazilo desetak bivših drugova iz razreda, nastavnika, ali i policijskog osoblja.

Takođe je pronađeno više komada oružja i pancir.

Poroti je ranije rečeno da je Višhuzen bio fasciniran masovnim pucnjavama i zloglasnim ubicama. Navodno je imao plan da iz osvete napadne svoju bivšu školu.

Porotnici su čuli da je prva faza Višhuzenovog navodnog plana osvete bila da ubije 10 ljudi koristeći prerađeni pištolj sa prigušivačem dok nosi maskiranu odeću i periku.

Višhuzen poriče optužbe.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja