POČINJE OPERACIJA "GVOZDENI MAČEVI": Izraelci kreću u osvetnički napad, mobilišu se rezervisti nakon upada Hamasa (VIDEO)
Foto: Youtube/Figher jet news

POČINJE OPERACIJA "GVOZDENI MAČEVI": Izraelci kreću u osvetnički napad, mobilišu se rezervisti nakon upada Hamasa (VIDEO)

Planeta -

Vojna operacija Izraelskih odbrambenih snaga u Pojasu Gaze, kao odgovor na raketne i kopnene napade sa palestinske strane, nazvana je "Gvozdeni mačevi", saopštila je vojna pres služba.

- Zvaničnik izraelskih odbrambenih snaga objavio je naziv operacije: "Gvozdeni mačevi" - navodi se u saopštenju.

Ranije je pres-služba odbrambenih snaga Izraela potvrdila da su rakete ispaljene na izraelsku teritoriju iz Pojasa Gaze.

Alarmi se neprekidno oglašavaju u subotu ujutro počevši od 06:28 na mnogim lokacijama širom zemlje, uključujući oblast Tel Aviva i okolinu.

U kontekstu onoga što se dešava, izraelska vojska je objavila "stanje spremnosti za rat".

Zauzvrat, izraelski ministar odbrane Joav Galant odobrio je regrutaciju rezervista i naredio uvođenje "posebne situacije u pozadini" u radijusu od 80 km od pojasa Gaze, koji uključuje teritoriju Tel Aviva i njegova predgrađa.

Nakon toga je rekao da je Hamas započeo rat protiv Izraela, nazvavši to ozbiljnom greškom. Rekao je da se izraelska vojska bori protiv neprijatelja i uverio da će Izrael pobediti u ovom ratu.

(Kurir.rs/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track