PRAVI RAT, IZRAELSKI TENKOVI KRENULI U NAPAD! Žestoke borbe s Hamasom kod južnog grada Magena blizu Pojasa Gaze (FOTO, VIDEO)
Foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

situacija sve gora

PRAVI RAT, IZRAELSKI TENKOVI KRENULI U NAPAD! Žestoke borbe s Hamasom kod južnog grada Magena blizu Pojasa Gaze (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Žestoke borbe vode se kod južnog izraelskog grada Magena, koji se nalazi blizu granice sa Pojasom Gaze.

Tajms of Izrael navodi da se borbe vode između izraelskih trupa i palestinskoh terorista.

Izrael
foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Navodi se da su mediji na hebrejskom jeziku objavili da Izraelske odbrambene snage (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje, koriste i tenkove protiv terorista na tom području.

Izrael
foto: Menahem KAHANA / AFP / Profimedia

Tajms of Izrael navodi da skoro 30 sati od početka napada Hamasa na izraelske pogranične zajednice snage IDF nastavljaju sa pokušajima čišćenja tih područja.

Izraelskim vojnicima naloženo je da u roku od 24 časa evakuišu sve stanovnike iz izraelskih zona oko Pojasa Gaze gde se vode borbe za oslobađanje talaca.

- Naša misija u naredna 24 časa je da se evakuišu svi stanovnici u okolini Pojasa Gaze - rekao je portparol izraelske vojske general Danijel Hagari na konferenciji za novinare.

On je to izjavio dan pošto je palestinski Hamas pokrenuo ofanzivu protiv Izraela.

- Desetine hiljada vojnika raspoređeno je u toj zoni i doprećemo do svih sektora jedan po jedan dok ne budemo ubili svakog teroristu prisutnog u Izraelu - rekao je on.

(Kurir.rs/Times of Israel)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track