"PREPOZNAO SAM ŽENU, ĆERKICE I TAŠTU NA SNIMKU, OKO NJIH HAMASOVCI" Žena saopštila JEZIVE reči, a onda je shvatio da su u PAKLU
Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen/Instagram

ašerov vapaj potresao svet

"PREPOZNAO SAM ŽENU, ĆERKICE I TAŠTU NA SNIMKU, OKO NJIH HAMASOVCI" Žena saopštila JEZIVE reči, a onda je shvatio da su u PAKLU

Planeta -

Joni Ašer na snimcima s društvenih mreža prepoznao je svoju suprugu i dve malene ćerke koje su oteli pripadnici Hamasa. Ukrcali su ih u vozilo i od tada se o njima više ništa ne zna.

Majka i njene dve ćerke iz Izraela među stotinama su ljudi koje su oteli pripadnici Hamasa nakon napada u subotu ujutro.

Doron Ašer povela je svoje dvoje ćerke u posetu baki u selo Nir Oz nedaleko granice s Gazom, a onda su u kuću upali militanti, piše Reuters.

U strahu je pokušala da nazove svog supruga Jonija koji je ostao u centralnom Izraelu, ali veza se prekinula i on od tada više nije uspeo da stupi u kontakt s njom.

- Rekla mi je da su teroristi u kući i to je bilo sve - ispričao je Joni Ašer.

Joni Ašer, Izrael
foto: Printscreen Instagram

Lokacija Doroninog telefona pokazivala je kako se nalazi preko granice u Gazi.

Njegovi strahovi su se obistinili nakon što je na društvenim mrežama ugledao snimak kako pripadnici Hamasa pod pretnjom oružjem njegovu suprugu i decu odvode zajedno s drugim taocima.

- Prepoznao sam svoju suprugu, dve ćerke i taštu, sedele su u nekakvoj prikolici. Svuda oko njih bili su Hamasovci - rekao je Yoni.

- Moje curice imaju tek 5 i 3 godine, one su dečica. Ne znam šta im se dogodilo - ispričao je potreseni otac.

- Nemojte da povredite moju suprugu i decu. Ne povređujte žene i decu, molim vas. Ako želite ja ću se predati umesto njih - rekao je skrhani otac.

Doron Ašer poseduje i nemačko državljanstvo pa njena porodica takođe moli nemačke vlasti da pomognu u njihovom pronalasku.

Kurir.rs/24sata.hr/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track