MORAMO DA OČISTIMO ŠTALU, UBIJAJTE TERORISTE PO CELOM SVETU: Zastrašujuće upozorenje izraelskog političara, zahteva TOTALNU OSVETU
Foto: Youtube/btselem/Wikipedia

MORAMO DA OČISTIMO ŠTALU, UBIJAJTE TERORISTE PO CELOM SVETU: Zastrašujuće upozorenje izraelskog političara, zahteva TOTALNU OSVETU

Planeta -

Lider stranke Izrael Bejtenu i bivši ministar odbrane Avigdor Liberman, pozvao je na kopnenu invaziju na Gazu kako bi se iskorenio i uništio Hamas nakon razornog napada militanata na Izrael.

"Eliminacija Hamasa je ono što je potrebno u ovoj situaciji; nažalost, to zahteva ulazak na teren u Gazu", navodi Liberman u saopštenju, izdvajajući najveći grad u Pojasu Gaze kao centar operacija terorističke grupe.

"Moramo da očistimo štalu. Kao što smo nedavno ušli u Dženin, tako moramo ući i u Gazu", kaže Liberman.

On takođe poziva vladu da vrši atentate na lidere Hamasa u inostranstvu, rekavši da Izrael mora da "progoni" vođstvo grupe gde god da se nalazi, podsećajući na odluku bivše premijerke Golde Meir da ubije počinioce i organizatore masakra na Olimpijskim igrama u Minhenu.

Liberman takođe optužuje premijera Benjamina Netanjahua, ministra odbrane Joava Galanta i načelnika štaba Izraelskih odbrambenih snaga Herci Halevija da nisu na adekvatan način informisali Izraelce o stanju rata.

"Mislim da je greška što premijer, ministar odbrane i načelnik generalštaba ne govore sa medijima... ne da šalju video snimke, već da stanu ispred izraelskog naroda, i ispred kamera, da odgovaraju na pitanja. To je njihova obaveza. To duguju izraelskom narodu nakon tri dana bitke."

On je ponovio da će njegova stranka ući u vladu jedinstva pod uslovom da Hamas bude eliminisan i da se okončaju svi aranžmani koji omogućavaju finansijsku pomoć Katara i iz drugih izvora Gazi.

Kurir.rs/Tajms of Izrael

Bonus video:

03:13

ALARMI, UZBUNA, NEMA SPAVANJA! Fogel: U raketnim napadima dosta terorista likvidirano, ali Hamas zadaje JEDAN VELIKI PROBLEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track