HAMASOVCI UBILI PORODICU SA TROJE DECE! Bivši premijer Izraela objavio da su stradali u kibucu samo zato što su Jevreji
Foto: Printscreen/Facebook

TUGA

HAMASOVCI UBILI PORODICU SA TROJE DECE! Bivši premijer Izraela objavio da su stradali u kibucu samo zato što su Jevreji

Planeta -

Krvavi sukobi se nastavljaju u Izraelu, a na videlo izlaze razmere strahovitog krvoprolića koje su pripadnici palestinskog ekstremističkog pokreta Hamas izvršili u subotu ujutro.

Pojavljuju se jezive scene otmica dece, mladih i starijih koje su Palestinci odveli u Pojas Gaze, pretpostavlja se da je oko 200 civila u njihovim rukama.

Najmanje 700 ljudi je ubijeno, a više od 2.000 osoba je ranjeno u Izraelu u najgorem danu krvoprolića od Rata za neovisnost 1948.

Među ubijenima je i jedna cela porodica, supružnici i njihovo troje dece.

Izraelci na društvenim mrežama dele njihovu zajedničku fotografiju.

- Suze ne prestaju da padaju, a srce boli. Može li neko da mi objasni kako možeš tako ubiti cečlu porodicu? U ime čega? Zašto su ova mala deca morala da plate životom? Koliko je okrutnosti potrebno da se to uradi? Ništa na svetu neće utešiti niti izlečiti tugu. U sećanje na porodicu Kedem Siman-Tov - piše u jednom od postova.

Na sličan način oglasio se i bivši izraelski premijer Naftali Benet.

- Cela porodica je hladnokrvno ubijena. Porodica Kedem: otac Jonatan, majka Tamar, 6-godišnje devojčice Šahar i Arbel i 4-godišnji dečak Omer. Pogledajte njihova srećna lica. Njihovu ljubav. Sve su ih ubili palestinski teroristi u kibucu Nir-oz. Samo zato što su Jevreji - napisao je Benet uz fotografiju ubijene porodice.

Inače, fotografiju koju sad svi dele Tamar Kedem je objavila na svom Instragramu pre nekoliko tjedana i pritom napisala da očekuje da će ovo biti dobra godina za njih.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track