IZRAEL STIGAO DO OGRADE POJASA GAZE! Vojska uspostavila potpunu kontrolu, nema više upada Hamasa, krenulo MINIRANJE granice
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Printscreen

OBJAVA

IZRAEL STIGAO DO OGRADE POJASA GAZE! Vojska uspostavila potpunu kontrolu, nema više upada Hamasa, krenulo MINIRANJE granice

Planeta -

Izrael je u potpunosti uspostavio kontrolu nad svojom granicom sa Pojasom Gaze, saopštila je jutros izraelska vojska, a objavio Skaj njuz.

Britanska televizija prenela je izjavu neimenovanog portparola oružanih snaga Izraela da u poslednjih 24 časa nije bilo dodatnih upada pripadnika palestinske ekstremističke organizacije Hamas niti su pronađeni novi prekogranični tuneli.

Skaj njuz navodi da je ovo saopštenje usledilo nakon što je na jučerašnjem brifingu vojske bilo naznaka da se borbe sa hamasovcima vode na i do osam područja s izraelske strane granice.

izraelska vojska, Izrael
foto: Youtube/btselem/Wikipedia

Navodi se da, ako je ova tvrdnja Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) tačna, to bi značilo da su Hamasovi borci u potpunosti proterani natrag u Pojas Gaze.

Portparol IDF, kako je zvanično ime izraelske vojske, kazao je da njene trupe trenutno postavljaju mine u delovima granične ograde kroz koje su u subotu upali hamasovci.

(Kurir.rs/Sky News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track