OGLASIO SE TRAMP: Užasnog napada na Izrael, baš kao ni onog na Ukrajinu, nikada ne bi bilo da sam ja predsednik, NEMA ŠANSE!
Foto: Scott Eisen / Getty images / Profimedia

poruka na njegovoj društvenoj mreži

OGLASIO SE TRAMP: Užasnog napada na Izrael, baš kao ni onog na Ukrajinu, nikada ne bi bilo da sam ja predsednik, NEMA ŠANSE!

Planeta -

Donald Tramp, bivši američki predsednik, tvrdi da se napadi Hamasa na Izrael i rat Rusije i Ukrajine "nikada ne bi desili" da je on na čelu SAD.

- Užasni napad na Izrael, baš kao ni napad na Ukrajinu, nikada se ne bi desili da sam ja predsednik, nema šanse - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži Trut soušal (Truth Social).

Ugledni vašingtonski politički sajt Hil navodi da je Tramp ovo objavio u nedelju, dan nakon što je Hamas, palestinska ekstremistička i politička organizacija koja upravlja Pojasom Gaze, pokrenuo najveći napad na Izrael u poslednjih nekoliko decenija.

Donald Tramp
foto: Scott Eisen / Getty images / Profimedia

Podseća se da se Tramp ranije hvalio da je tokom mandata u Beloj kući pomagao izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu.

On je posebno isticao podršku pravu koje Izrael polaže na Golansku visoravan, kao i odluku svoje administracije da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela i premesti američku ambasadu u taj grad.

Na dan otvaranja te ambasade u Jerusalimu u maju 2018. izraelski vojnici ubili su desetine Palestinaca tokom masovih protesta kod granične ograde sa Pojasom Gaze.

Trampova administracija tada je optužila Hamas za njihovu smrt.

(Kurir.rs/The Hill)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track