REĆI ĆU SAMO JEDNU REČ - NEMOJTE! Bajden govorio o Izraelu, uputio POSLEDNJE UPOZORENJE - "Daćemo brz i NADMOĆAN ODGOVOR"
Foto: Youtube/Fox Business/Bloomberg Television

REĆI ĆU SAMO JEDNU REČ - NEMOJTE! Bajden govorio o Izraelu, uputio POSLEDNJE UPOZORENJE - "Daćemo brz i NADMOĆAN ODGOVOR"

Planeta -

Predsednik SAD Džo Bajden je tokom večerašnjeg obraćanja u Beloj kući, povodom eksplozije nasilja nakon napada Hamasa na Izrael, rekao da jevrejska država "ima pravo i dužnost da odgovori".

- Upravo sam obavio telefonski razgovor sa premijerom Netanjahuom. Rekao sam mu da će SAD dati brz i nadmoćan odgovor."

O operativnim koracima koje će SAD preduzeti, rekao je da je njegov tim u stalnoj komunikaciji sa Izraelcima širom sveta.

- Potrudićemo se da Izrael ne ostane bez ovih kritičnih sredstava za odbranu svojih gradova i svojih građana. Moja administracija se blisko konsultovala sa Kongresom tokom cele ove krize, i od Kongresa je zatraženo da preduzme hitne mere da finansiraju zahteve nacionalne bezbednosti naših ključnih partnera - rekao je Bajden.

On kaže da se ovde ne radi o politici, već o bezbednosti celog sveta, i na kraju je zapretio svakome ko pokuša da se umeša u sukob.

- Dozvolite mi da ponovo kažem, bilo kojoj zemlji, bilo kojoj organizaciji, bilo kome ko misli da iskoristi situaciju. Reći ću samo jednu reč. Nemojte. Nemojte - izjavio je on.

Izraelski mediji su ovu izjavu protumačili kao pretnju Iranu i šiitskoj grupi Hezbolah.

(Kurir.rs/Tajms of Izrael)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track