"PRELAZIMO NA POTPUNI NAPAD": Izrael poručio da će biti eliminisani svi koji obezglavljuju, ubijaju žene i preživele iz Holokausta
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Printscreen

MINISTAR ODBRANE JOAV GALANT NAJAVIO UDAR NA pojas gaze

"PRELAZIMO NA POTPUNI NAPAD": Izrael poručio da će biti eliminisani svi koji obezglavljuju, ubijaju žene i preživele iz Holokausta

Planeta -

Joav Galant, ministar odbrane Izraela, rekao je da izraelske odbrambene snage prelaze na "potpuni napad“ na Pojas Gaze, piše Tajms of Izrael.

On je to izjavio nakon što su se sporadični sukobi sa teroristima Hamasa na jugu Izraela odvijali i juče, četvrtog dana od početka napada te palestinske ekstremističke organizacije.

- Uklonio sam sva ograničenja, povratili smo kontrolu nad tim područjem i prelazimo na potpuni napad - rekao je Galant u obraćanju trupama duž granice sa Pojasom Gaze.

Joav Galant
Joav Galantfoto: dts Nachrichtenagentur / imago stock&people / Profimedia

On im je poručio da će "imati mogućnost da promene stvarnost ovde".

- Videli ste cenu koja se plaća i videćete promenu. Hamas je želeo promenu u Pojasu Gaze, promeniće se za 180 stepeni u odnosu na ono što je mislilo - kazao je izraelski ministar odbrane.

Galant je upozorio da će Hamas zažaliti zbog ovog trenutka i da se Pojas Gaze nikada neće vratiti na ono što je bio.

- Ko god dođe da obezglavljuje, ubija žene, preživele Holokausta, mi ćemo ga eliminisati svom snagom i bez kompromisa - zaključio je on.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track