U POJASU GAZE VIŠE NEĆE BITI STRUJE: Palestinske vlasti objavile kada staje elektrana, nemaju više zaliha goriva (FOTO, VIDEO)
Foto: MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia

IZRAEL UVEO "POTPUNU OPSADU"

U POJASU GAZE VIŠE NEĆE BITI STRUJE: Palestinske vlasti objavile kada staje elektrana, nemaju više zaliha goriva (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Tafer Melem, palestinski zvaničnik zadužen za energetiku u Pojasu Gaze, objavio je da to područje ima električne energije za još oko deset do 12 sati, ali se to ispostavilo kao previše optimistična procena.

Skaj njuz je sada preneo izjavu drugog zvaničnika Džalala Ismaila koji je rekao da će struje nestati za manje od tri sata.

- Elektrana će u potpunosti prestati sa radom danas u dva sata popodne (13 sati po srpskom vremenu) zbog iscpljenosti zaliha goriva potrebnog za njen rad - kazao je Ismail.

Izrael je u ponedeljak započeo "potpunu opsadu" Pojasa Gaze nakon napada bez presedana koje je izvela palestinska ekstremistička organizacija Hamas.

Izrael, rat u Izraelu, Gaza, pojas Gaze
foto: MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia

NBC njuz je preneo da je to saopštio izraelski ministar odbrane Joav Galant.

- Naredio sam potpunu opsadu Pojasa Gaze. Neće bi struje, neće biti hrane, neće biti gasa, sve je zatvoreno. Mi se borimo protiv životinja u ljudskom obličju i delujemo u skladu sa tim - kazao je Galant.

Američka televizija navodi da je ministar u vladi izraelskog premijera Benjamina Netanjahua ranije bio komandant Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje.

Navodi se da je Galant ovo rekao nakon što je obavio procenu situacije zajedno sa oficirima Južne komande IDF.

(Kurir.rs/Sky News/NBC News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track