DVE ŽENE ČUDOM IZBEGLE SMRT U IZRAELU Snimak koji uliva jezu: Našle se u žarištu unakrsne vatre, evo šta ih je spasilo (VIDEO)
Foto: Twitter/@YWNReporter

DVE ŽENE ČUDOM IZBEGLE SMRT U IZRAELU Snimak koji uliva jezu: Našle se u žarištu unakrsne vatre, evo šta ih je spasilo (VIDEO)

Planeta -

Snimci nadzorne kamere pokazuju kako su dve žene pobegle od napadača Hamasa u kibucu, skrivajući se iza automobila sve dok nisu stigli izraelski vojnici i odveli ih na sigurno.

Na snimcima snimljenim u ranim jutarnjim satima u subotu vidi se beli automobil koji se zaustavlja u kibucu Jačini, iza drugog belog automobila sa otvorenim prtljažnikom.

Osam naoružanih Hamasovih terorista iskaču kroz vrata prtljažnika i sam automobil i počinju da jure po zatvorenom kompleksu.

Žene mašu vojnicima IDF-a dok napadač Hamasa juri kroz kapiju, pre nego što je pucao na četvoricu vojnika iza belog automobila.

Meci IDF-a i Hamasa dižu prašinu, a dve Izraelke su prinuđene da trče i koriste isti automobil za zaklon.

Još jedan napadač Hamasa može se videti kako stoji iza kapije i puca prema izraelskim vojnicima

Naoružani napadač Hamasa trči prema njima, naizgled da bi bolje pogodio vojnike IDF, dok plavokosa žena očajnički traži priliku da se izvuče iz unakrsne vatre.

Video, koji je podeljen na Telegram kanalu, prikazuje i snimak sa druge kamere za video nadzor, koja pokazuje razbijeno zadnje staklo automobila, otkrivajući koliko su blizu dve žene leteli meci.

Ubrzo su tri izraelska vojnika pritrčala da se uvere da je područje bezbedno, pre nego što jedan od njih prišao ženama i rečeno im je da beže.

Smatra se da je video nastao tokom jednog od prvih napada Hamasovih boraca na zajednice širom južnog Izraela.

Kurir.rs/Dejli mejl/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track