HAOS U PROGRAMU UŽIVO, BIVŠI IZRAELSKI PREMIJER "POLUDEO" ZBOG PITANJA: "To su čudovišta, oni siluju ODSEČENE DELOVE tela" (VIDEO)
Foto: Twitter/@BowesChay

HAOS U PROGRAMU UŽIVO, BIVŠI IZRAELSKI PREMIJER "POLUDEO" ZBOG PITANJA: "To su čudovišta, oni siluju ODSEČENE DELOVE tela" (VIDEO)

Planeta -

Bivši izraelski premijer Naftali Benet rekao je za Skaj njuz da je izraelska vojska bila fokusirana na "iskorenjivanje Hamasa", ali je intervju dobio oštar ton zbog pitanja voditelja o mogućim civilnim žrtvama u Gazi.

Trenutno se izraelske snage bore protiv "Hamasovih nacista" u južnim gradovima, dodao je Benet, ali "sledeći korak je prelazak u ofanzivu".

"Reč je o čudovištima koja siluju odsečene delove tela, kidnapuju 85-godišnje žene i dvomesečne bebe. To nije neprijatelj, to je monstrum i prema njemu će se tako postupati", rekao je bivši izraelski premijer.

Pokazao je fotografiju izraelske porodice koju je "zbrisao" Hamas, rekavši da je Izrael "nacija lavova" i da su sve vojne jedinice na "150 posto regrutacije, svaki Izraelac želi da se bori i ubija ove teroriste".

"Uzvratićemo udarac kako nikada ranije niste videli", dodao je on.

Upitan kako će Izrael zaštititi palestinske civile u Gazi dok se nastavlja bombardovanje, Benet je rekao da Izraelske odbrambene snage (IDF) "nikada neće ciljati" obične ljude.

Ali, dodao je:

"Ako Hamas odluči da ubija sopstvene ljude koristeći ih kao živi štit, onda će Hamas biti odgovoran za ubijanje tih Palestinaca."

Kada su ga ponovo pitali o toj temi, Benet je postao besan.

"Hoćete li me ozbiljno i dalje ispitivati o palestinskim civilima. Šta vam je?... Sram vas bilo ako nastavite sa tom lažnom pričom... Slušajte, gospodine, ako neko puca na vašu decu i krije se iza živih štitova, da li biste uzvratili vatru ili ne?", pitao je on voditelja Skaj njuza.

(Kurir.rs/Jutarnji.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track