SUZE KOJE SU POTRESLE SVET Otac koji se nasmejao kad su mu rekli da mu je ćerka (8) mrtva krije BOLNU PROŠLOST
Foto: Printscreen/TikTok

SUZE KOJE SU POTRESLE SVET Otac koji se nasmejao kad su mu rekli da mu je ćerka (8) mrtva krije BOLNU PROŠLOST

Planeta -

Otac čije su suze i bol za ćerkom koja je poginula u napadu Hamasa na Izrael obišle svet, već se suočio sa još jednom tragedijom - njegova supruga i majka devojčice umrla je nekoliko godina ranije od raka.

Tomas Hend se suočio sa nepodnošljivim dvodnevnim čekanjem na vesti o njegovoj ćerki Emili nakon što su palestinski teroristi upali u njihov kibuc u subotu oko 7 sati ujutro, masakrirajući najmanje 100 ljudi.

Dejli mejl prenosi da je Holand rođen u Dablinu, ali da je odrastao u Velikoj Britaniji, gde je pohađao osnovnu školu u Ilfordu, u istočnom Londonu. Veruje se da se preselio u Izrael pre oko 30 godina, ali još uvek ima brata, sestru i druge članove porodice koji žive u jugoistočnoj Engleskoj.

@cnn CNN's Clarissa Ward speaks with Thomas Hand, a grieving father whose daughter was killed during the Hamas attack on Israel. #cnn #news #israel #gaza #hamas ♬ original sound - CNN

U potresnom intervjuu za Si-En-En, Tomas Hend se rasplakao kada je pričao o trenutku kada mu je konačno rečeno da je telo njegove ćerke pronađeno.

- Upravo su rekli da su našli Emili, ona je mrtva, a ja sam rekao „da“ i nasmešio se jer je to bilo najbolje čemu sam se možda nadao. Bila je ili mrtva ili u Gazi. A ako znate nešto o tome šta rade ljudima u Gazi, to je gore od smrti. To je gore od smrti. Način na koji vas tretiraju. Ne bi imali hrane, ne bi imali vode. Ona bi bila u mračnoj sobi, prestrašena svakog minuta, sata, dana i mogućih godina koje dolaze. Dakle, smrt je bila blagoslov, apsolutni blagoslov - rekao je on.

Potreseni otac otkrio je da je živeo sam sa Emili u kibucu nakon što je njegova supruga, njena majka, umrla od raka pre nekoliko godina.

Otkrivajući mučne detalje događaja oko napada, on je ispričao da je devojčica te noći otišla da spava kod drugarice. Sledećeg jutra, kibuc je bio napadnut.

Snimci sa sigurnosnih kamera pokazuju kako borci Hamasa prolaze kroz kapiju u kibuc peške i kolima. Čovek sa puškom koja liči na kalašnjikov hvata jednu od kamera dok trči pored pre nego što se ona isključi.

Osim procenjenih 1.200 Izraelaca koje je Hamas ubio tokom vikenda, palestinski teroristi su kidnapovali desetine Izraelaca, uključujući oko 20 Amerikanaca čije je boravište nepoznato.

Kurir.rs/Dejli mejl

Bonus video:

05:02

IZRAEL JE DOŽIVEO SRAMOTU ZBOG USPAVANIH VOJNIKA MOSADA! Stručnjaci tvrde: Narednih dana rat će ESKALIRATI, EVO ŠTA SLEDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track