ZASTRAŠUJUĆE POSLEDNJE REČI RODITELJA UBIJENIH S TROJE DECE U NAPADU HAMASA: Poslao sestri ovu poruku a onda usledio horor (FOTO)
Foto: Drustvene Mreže

ZASTRAŠUJUĆE POSLEDNJE REČI RODITELJA UBIJENIH S TROJE DECE U NAPADU HAMASA: Poslao sestri ovu poruku a onda usledio horor (FOTO)

Planeta -

Izraelsko-američka porodica čiji su kibuc napali teroristi Hamasa u subotu, poslala je poruku rođacima opisujući poslednje trenutke života.

"Ovde su, spaljuju nas, gušimo se", napisao je Džoni Siman Tov (36).

Izrael, rat u Izraelu, Hamas, Gaza
foto: Drustvene Mreže

On i njegova supruga Tamar Kedem-Siman Tov (35), njihovo troje dece između dve i pet godina, i Džonijeva majka Kerol Siman Tov (70) ubijeni su u subotu, prenosi Daily mail.

Oni su živeli u kibucu Nir Oz u blizini Pojasa Gaze - zajednici od 400 ljudi. Ukupno osmoro je ubijeno u napadu u subotu.

Kako su im se teroristi Hamasa približavali, Tamar je poslala poruku prijateljima u Australiji rekavši da su bezbedni. Pisala je svojim prijateljima iz Sidneja iz betonskog bunkera svoje kuće u subotu oko 14.45: "Zdravo momci, ušli smo u sklonište u našoj kući, sve nam je dobro."

Izrael, rat u Izraelu, Hamas, Gaza
foto: Drustvene Mreže

Sat kasnije, poruke su prestale da stižu. Džoni je poslao SMS sestri Rane Batler, koja živi u Izraelu, i rekao: "Ovde su. Spaljuju nas. Gušimo se."

Kerol je pobegla u svoju kuću sa psom dok su napadači Hamasa bili sve bliži. Ubijena je u sopstvenoj sigurnoj sobi. Dve Keroline ćerke i dva njena sina preživeli su napad na kibuc, kao i njihov otac Lari Batler. Jedan od sinova, Šačar Batler, koji je bio šef obezbeđenja kibuca, upucan je u napadu, ali se oporavlja.

Izrael, rat u Izraelu, Hamas, Gaza
foto: Drustvene Mreže

"Jedva su obuli čizme i pantalone i trčali su i borili se hrabro. Svi su prošli pakao.", rekla je Rane Butler.

U Australiji, prijatelji su počeli da paniče i pokušali su da kontaktiraju sa svima koje su poznavali u kibucu kako bi saznali šta se dešava, pre nego što su čuli da je Tovova sigurna soba provaljena.

"Čitavu porodicu su pobile zle ubice koji su pucali u decu i roditelje, samo zato što su Jevreji. A ovo je samo jedna priča. To je nepodnošljivo."

Inače, sukoba izraelske vojske i Hamasa ušao je u sedmi dan. Izrael je upozorio Palestinace da se za 24 sata evakuišu na jug Gaze, a UN smatraju da je to nemoguće izvesti bez razornih humanitarnih posledica te apeluju da se naredba povuče. Prema navodima Ministarstva zdravlja u Gazi, broj poginulih porastao je na 1.537, dok je povređeno 6.612. Međunarodni Crveni krst upozorava na moguću katastrofu u Gazi zbog nedostatka humanitarne pomoći.

Kurir.rs/Daily mail

Bonus video:

01:45

BRUTALNI HAMAS TERORIŠE I SEČE GLAVE PO IZRAELU! Miletić otkrio: Kriju se po kibucima i ubijaju decu OVO JOŠ NIKO NIJE VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track