OTAC U IZRAELU SPASAO ĆERKU KOJU NIJE VIDEO 6 GODINA Poslala mu: "Tata upucali su me UPOMOĆ", usledilo FILMSKO IZVLAČENJE (VIDEO)
Foto: Youtube/BBC NEWS

priča koja ledi krv

OTAC U IZRAELU SPASAO ĆERKU KOJU NIJE VIDEO 6 GODINA Poslala mu: "Tata upucali su me UPOMOĆ", usledilo FILMSKO IZVLAČENJE (VIDEO)

Planeta -

Neta Portal (22) je devojka koju su teroristi Hamasa upucali šest puta kada su upali u Kfar Azu na jugu Izraela. Ranjena je uspela da kontaktira oca koji ju je spasao, iako nisu šest godina razgovarali.

Devojka i njen momak posmatrali su napadače kako se okupljaju i nisu mogli da veruju svojim očima što vide vesele momke kako puše i ćaskaju dok se pripremaju za ofanzivu. U tom trenutku, Netin momak, Santjago, predložio je da skoče kroz prozor, ali se devojka plašila. Međutim, kada je odjeknula detonacija granate, momak ju je povukao i oni su skočili. Neta je pre toga obavestila svog oca da su teroristi blizu.

Inače, devojka i njen otac nisu razgovarali šest godina, od razvoda sa njenom majkom. Simon Portal je bio policajac u civilu koji je već bio na putu za Kfar Azu, a kada je tamo stigao napadači su otvorili vatru na koju je on uzvratio, navodi BBC.

"Pucali su na ljude. Pucali su na decu. Svi su ih preklinjali da to ne rade", priseća se devojka u suzama.

Par je do tog trenutka bio veoma srećan već četiri meseca u Kfar Azi. Opisuju je kao prelepo mesto, najlepše na svetu.

"Kada smo skočili kroz prozor, teroristi su nas videli i krenuli da pucaju. Netu su pet puta pogodili u nogu, jednom u ruku", rekao je Santjago i dodao da su i njega ranili u nogu.

Santjago je uspeo da pomogne Neti da ustane i onda su pobegli dve ulice dalje i sakrili se ispod gomile smeća kako ih ne bi pronašli. Tada je Neta uspela da pošalje ocu poruku da je ranjena i gde se nalazi.

"Tata, upucali su me, upomoć" poslala je Neta, na šta joj je otac kratko odgovorio: "Dolazim".

Otac je uspeo da se probije kroz vojne redove i da dođe do Nete, odmah ju je stavio na zadnji deo svog automobila i zajedno sa Santjagom, odvezao ih u bolnicu.

"Moja lepa ćerka, vratio sam je", rekao je otac gledajući u Netu i zahvaljivajući se Bogu što je uspeo da je spase.

Otac i ćerka su zvučali veoma iscrpljeno, ali i ljutito dok su se prisećali svih događaja. Žele da svi teroristi Hamasa nestanu, da narod bude spasen.

"Vojska treba da bude na teritoriji Gaze, treba da ubiju sve teroriste. Želim svim srcem da vlada mir, ali mislim da se to neće desiti", zaključila je Neta i rekla da svi treba da se bore.

Kurir.rs/Telegraf/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track